Kuća piva

Najuzbudljiviji lokal u Slavonskom Brodu
Profil
Info:
Kuća piva
Adresa:
Ante Starčevića 17, Slavonski Brod
Radno vrijeme:
Beer food 8-3, Pivska soba 8-4, Restoran Antik od 10-1
Cijene:
točeno pivo od 12 kuna, pivski sendvič 15 kuna, hamburgeri od 13 kuna, jela s roštilja od 15 do 49 kuna...

U jednoj od najstarijih zgrada u Slavonskom Brodu, u Ulici Ante Starčevića, otvorena je Kuća piva, jedinstvena za ovaj dio Hrvatske. Preuređenje zgrade stare 250 godina koja je zaštićeni spomenik kulture trajalo je godinu dana, a novo lice osmislio je iskusni brodski ugostitelj Željko Špalat. Kako objašnjava, Kuća piva je osmišljena kroz tri odvojena segmenta, kao tri sobe jedne kuće. To su Pivska soba, restoran Antik i Beer food. – Surađujemo s nekoliko velikih brendova, a sve ostalo radit ćemo u suradnji s lokalnim OPG-ima. Želimo našim gostima ponuditi domaću hranu, proizvedenu u ovom kraju, i želimo da naš gost zna gdje je točno uzgojena hrana, odakle dolazi – kaže Željko Špalat. Vjerojatno najatraktiviji dio ponude je Pivska soba.

U njoj je cijeli jedan zid prekriven policom koju krasi čak 1500 pivskih boca iz cijelog svijeta i više od 400 različitih čaša. Većina njih je ipak samo ukras, a naručiti se može više od 100 vrsta piva, od čega je velik dio i točenih. U tom će se prostoru redovito održavati koncerti, zabave, pivski maratoni i drugi zabavni programi, a cijeli je prostor uređen u drvetu. U sobi koja se zove Beer food nudi se brza hrana koja odlično ide uz pivo, kao što su kobasice, sendviči i hamburgeri, a sva će se jela raditi pred gostima.

– Kuhinja je otvorenog tipa tako da gost gleda dok se hrana priprema. Baza jela je pivsko tijesto, pored već klasičnih jela kao što su pizza, hamburger, kebab… – ističe Željko Špalat. Na katu zgrade je restoran Antik u kojem će se posluživati mesna i riblja jela, rižota, tjestenine, roštilj na drveni ugljen… U prostoru restorana bit će i stalna izložbena galerija slika koje će se moći pogledati u radno vrijeme. – Ovo je prvi veliki projekt koji smo zaštitili, a nakon rodnog grada, ako poluči očekivani uspjeh, u planu je otvoriti slične objekte u drugim većim hrvatskim gradovima, Zagrebu, Osijeku, Rijeci… – najavljuje vlasnik.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 21:10