KUĆA NA RUBU LITICE

Kuća od čelika i stakla koja ima čak pet katova prijanja uz liticu poput školjke

 Moodscape
Vlasnike je zanimalo bi li bilo moguće na ovom dijelu izgraditi kuću i kako bi izgledala

Australski arhitektonski ured Moodscape nedavno je pokazao u javnosti svoje impresivno idejno rješenje građevine pod nazivom "Cliff House" (Kuća na litici) koja je kreirana za par koji posjeduje ovaj atraktivni dio zemljišta. Vlasnike je zanimalo bi li bilo moguće na ovom dijelu izgraditi kuću i kako bi izgledala. Stoga je, arhitektonski ured Moodscape došao do ovog rješenja.

image
Moodscape
image
Moodscape

Modularna kuća ima pet katova i prianja uz liticu u konceptualnom dizajnu Modscapea. Kuća na litici je dizajnerski odgovor za Emmu i Davida, par koji je pristupio Modscapeu kako bi istražio mogućnosti dizajna za kuću za odmor na parceli zemlje na poprilično ekstremnoj poziciji koju posjeduju na jugozapadnoj obali Victorije.

image
Moodscape
image
Moodscape

Inspiriran načinom na koji se školjke drže za trup broda, razvijen je koncept modularne kuće koja visi sa strane litice umjesto da stoji na vrhu. Dom je vizualiziran kao prirodni produžetak litice, a ne kao dodatak krajoliku, stvarajući apsolutnu vezu s oceanom – izvještavaju arhitekti na svojoj stranici.

image
Moodscape

Budući da bi sam dizajn konvencionalnu konstrukciju učinio previsokom, koncept koristi Modscapeov modularni dizajn i tehnologije prefabrikacije za isporuku niza naslaganih modula koji su usidreni u liticu pomoću konstruiranih čeličnih klinova.

Ulaz u dom je kroz nadstrešnicu za automobil na gornjem katu, gdje vas lift okomito povezuje kroz svaki od životnih prostora koji se spuštaju. Iznutra, životni prostori imaju minimalistički namještaj kako bi se osiguralo da transcendentni pogledi na ocean i jedinstveno prostorno iskustvo lokacije ostanu integralna žarišna točka dizajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 21:58