Kuća na obali

Interijer koji se ističe posebnim šarmom i karakterom
Profil
Vlasnici:
Sarah Albrecht, vlasnica modnog on line dućana, i njezin suprug Shaun Vijoen
Info:
kuća na obali u kojoj dominiraju oceanske boje, ali koja nije tradicionalno otočki uređena

Nakon što je dugo godina Sarah sa svojim partnerom Shaunom živjela u Melbourneu, odlučili su da ne žele više takav život. Dosta im je bilo gužve, grada, buke. Jednostavno su se zasitili svega toga. Zaželjeli su se mira, tišine i puno opuštenijeg života. Odluku da se presele u mali priobalni gradic Torguay donijeli su, kažu, jako lagano. I jednoglasno. Bez ikakvih dilema. Kada su se preselili i pronašli idealan dom, na red su došle one slatke muke – uređenje nove kuće.

Sarah je u pomoć pozvala svoju sestru Louise koja baš poput nje od djetinjstva gaji ljubav prema uređenju interijera. Operacija dekoriranja prostorija mogla je krenuti! – Iako se kuća nalazi na obali, nisam htjela slijediti tradicionalno otočko uređenje, iako boje koje dominiraju u mojem domu jesu oceanske – ističe Sarah, koja kaže kako voli boje, ali također voli čiste linije i klasiku. Zazire od prostorija u kojima ima mnogo različitih boja jer ju takvi interijeri čine nervoznom i izazivaju u njoj stres.

– Ne znam kako da vam to opišem. Osjećaj koji se pojavi u meni kada sam u takvim interijerima, nije dobar. Osjećam se kao da sam u lunaparku ili nekom klubu gdje su boje preagresivne. Uvijek me glava zaboli od toga. Zbog toga sam pokušala centralni dio stana, odnosno dnevni boravak urediti tako da bude ugodan i smirujući, s većinom neutralnih tonova.

Jače boje dodavala sam u obliku detalja, primjerice jastuka. To je super fora jer nema šanse da prostorija bude monotona, a opet sve te detalje možete vrlo lako maknuti kada vam dosade i staviti nove. A to je, ruku na srce, i najpovoljnija opcija – otkriva Sarah kojoj je najdraža prostorija u kući ipak kuhinja u kojoj, kaže, provodi najviše vremena. Ona je također u neutralnoj nijansi. Da budemo točniji, skroz je bijela. – “Krivim” za to svojeg oca koji mi je još dok sam bila mala usadio ljubav prema kuhanju i općenito prema gastro kulturi.

Moja kuhinja zato nije mjesto gdje se samo kuha, već prava oaza raznih začina koje sama uzgajam te egzotičnih začina i namirnica koje skupljam i koje mi prijatelji često donose iz svih dijelova svijeta. Na kuhinjski ormar stavila sam nedavno i memo ploču kako bih na nju mogla stavljati razne inspiracije, od recepata do slika hrane. Ma, ukratko baš volim boraviti u ovoj prostoriji jer ima dušu i karakter – objašnjava Sarah, koja rado vrijeme provodi i u blagovaonici gdje uvijek, već tradicionalno godinama, pije prvu jutarnju kavu.

Ovdje dominiraju brojne knjige jer ona i suprug obožavaju čitati, a većina njih su kuharice. – Knjige smo dovozili doslovno odsvakuda, od New Yorka, preko Pariza i Firenze pa sve do Osake – prisjeća se Sarah, koja rado s putovanja donosi i razne dekorativne predmete, poput zanimljivih vaza i posudica.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 23:23