Kreativno iskorištena 33 četvorna metra

Interijer s maksimalno iskorištenim vertikalnim prostorom

Vodimo vas u interijer od samo 33 četvorna metra u kojem je na vrlo inovativan način i uz pomoć kreativnih arhitektonskih rješenja iskorišten vertikalni prostor. Interijer se nalazi u Taipeiju na Tajvanu, osmislili su ga arhitekti i dizajneri iz studija Folk Design.

Klijenti su željeli jednostavan i nepretenciozno uređen životni prostor, no koji će svojim rješenjima biti vrlo kreativan i efektan. Kako bi spojili sve njihove zahtjeve, arhitekti su iskoristili vertikalni prostor koji im je bio na raspolaganju i stvorili vrlo moderan i funkcionalan dom za koji, kad ga bolje pogledate, nikako ne biste pomislili da ima samo 33 četvorna metra.

Kako je u malom prostoru neizbježno da se neke prostorije isprepliću, jako je važan raspored. Tako su u ovom domu spavaća soba, kuhinja i dnevna soba prostorije koje su smještene jedna pokraj druge. Prostorije su odijeljene velikim drvenim panelima koji u kombinaciji s bijelim zidovima i stopovima prostoru daju čistu formu čineći ga otvorenim i prozračnim. Zbog manjka prostora, a kako bi stanarima bilo osigurano sve za udoban život, neki elementi iskorišteni su na način da imaju više funkcija. Blagovaonski stol koji ima ulogu i radnog stola tako se podiže iznad razine poda, dok pod postaje vrlo udobna klupica za sjedenje. Sve to smješteno je neposredno uz prozor kako ne bi nedostajalo dnevnog svjetla. Drvenim ljestvama u kuhinji, osim što služe za dohvat visokih polica, dolazi se i do malog kutka za odmor koji jetakođer postavljen u visini polica. S ovim inovativnim pristupom korištenja prostora on se ne čini zatvoren i zagušen, već je jako otvoren i prozračan od samog tla do vrha.

Dekorativni elementi u skladu su s ostatkom interijera, elegantni i nenametljivi, te pridonose njegovu izgledu, ali nigdje ne dominiraju. Na svim prozorima postavljene su drvete rolete koje omogućuju mnogo dnevnog svjetla i privatnost kad je to potrebno.Unatoč tome što je odvojena od dnevnog dijela samo drvenim panelom, spavaća soba i dalje pruža osjećaj mirnoće i privatnosti. Obilje prostora za pohranu iznad i pokraj kreveta eliminira potrebu za dodatnim komadima namještaja. Mi samo još možemo dodati da je ovo zaista zabavan prostor za život, u kojem i onim najzahtjevnijima ne bi bilo dosadno. Zavirite i javite nam kako vam se sviđa.

Izvor: home-designing.com

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 18:52