KUHINJA S NASLOVNICE

Klasična engleska kuhinja s nizom suvremenih detalja koji će vas oduševiti

 deVol Kitchens
Jedan od najpoznatijih Londonskih proizvođača kuhinja - deVol kitchens ispričali su nam sve o ovom projektu

"Sobremesa" je španjolski termin koji označava vrijeme za opuštanje za stolom nakon obilnog obroka. Počinje nakon što je desert poslužen, a obično traje između pola sata i sat vremena, a nekad i duže. Baš ovaj termin ukratko sažima koncept kuhinja deVol, jednog od najpoznatijih Londonski proizvođača čija nam je kreativa direktorica Helena Parker rekla ponešto o trendovima u Engleskoj i predstavila zanimljivu kuhinju koja ima sve što je željeno u samo jednom prostoru.

image
deVol Kitchens
image
deVol Kitchens
image
deVol Kitchens

deVol Kitchen ovaj projekt nazivaju klasičnom engleskom kuhnjom što ona u jednom obliku u svom dizajnu i jest, ali niz detalja i kombinacija boja sažima čitav niz trendova o kojima govorimo u temi broja našg proljetnog magazina. Rustikalni stil, granitni sudoperi, nekoliko nijansi zelenih pločica, tamno plave fronte i roze fronte ormarića te glavna točka - veliki drveni otok u rozoj boji koji proizvođač naziva "pripremnim stolom" koji služi za pohranu suđa i namirnica, ali i za pripremu hrane te za objedovanje ili druženje.

image
deVol Kitchens
image
deVol Kitchens
image
deVol Kitchens
image
deVol Kitchens

- Pripremni stol samo je jedan od onih dijelova koji dodaju ono nešto ekstra prostoriji i pretvaraju je iz obične kuhinje u mjesto koje obuhvaća sve što je dobro u obiteljskom životu. Kada razmišljamo o našoj savršenoj kuhinji, ona ima prostora, ima nekoga tko priprema hranu s dovoljno mjesta za druge da se pridruže i ima stol za okupljanje. Okupljanja oko kuhinjskog stola danas postaju sve relevantnija za naše živote, stara navika koja je nažalost izumrla kada su tehnologija i užurbani život preuzeli glavnu riječ, ali se sada vratila - objašnjava kreativna direktorica deVol kuhinja te dodaje - Ovaj je komad omiljen zbog velikih širokih ladica za pribor za kuhanje te otvorene rešetkaste police za spremanje najvećih lonaca i tava. Stol je otvoren i prozračan za razliku od otoka koji može biti "kutijastiji". Na drugu stranu stol je vrlo tradicionalan i može se vidjeti u radnim kuhinjama viktorijanskih i georgijanskih domova, a sada u kuhinjama seoskih kuća i mediteranskim domovima, gdje je fokus na pripremi i domaćoj hrani.

image
deVol Kitchens
image
deVol Kitchens
image
deVol Kitchens
image
deVol Kitchens

Kada bolje pogledate fotografije i vidite popis svega što se smjestilo u ovu kuhinju i u kojem obliku pomalo zvuči nevjerojatno da to može funkcionirati u stvarnosti, ali maestralna izvedna ovog projekta usmjerena na detalje čini da se ovdje nekoliko inače jako hrabrih odabira sljubljuje u poetičnu cjelinu savršeno posloženu poput umjetničke slike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 05:04