Eko prijateljski hotel

Kada prostor i okolina postanu jedno

Hotel u kojem bi obitelj Kremenko rado boravila

Ovaj eko prijateljski hotel jedinstveno je djelo Ryntovt dizajna i nalazi se u Dnjepropetrovsku u Ukrajini. Smješten je u šumi na obalama rijeke Orel u blizini grada. Dizajn je koncipiran nakon intenzivnih ekoloških promišljanja sa željom da se stvori hotel koji će se koristiti energijom okoliša i prirodnim materijalima.

Hotel je sagrađen od gline, trstike, drva i kamena kako bi dobio ruralni neobični arhitektonski oblik. Sobe izgledaju poput zgnječenih glinenih gromada pod čvrstim drvenim krovom. Prostor podsjeća na Flinstonese u eksterijeru. No kada zavirite u unutrašnjost, shvatite da je riječ o modernom, minimalističkom prostoru koji je skladno ugrađen u rustikalni ambijent.

Prostorije su elegantne, lijepe i vrlo privlačane. Svaka prostorija sadrži dnevni boravak, spavaću sobu i kupaonicu oblikovanu od gline. Prozori izdubljeni od glinenih zidova omogućuju prirodnom svjetlu da poplavi sobe stvarajući zanimljive uzorke na unutrašnjosti. Sobe su opremljene komodama od materijala kojima je objekt sagrađen pa su vanjski i unutarnji prostor savršeno povezani. Kontrast rustikalnog i modernog je neočekivan, ali dobro funkcionira i stvara osvježavajući, nekonvencionalni ambijent.

Više informacija potražite na: www.ryntovt.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 04:24