Kada frizeraj postane umjetnički atelje

Velika ploča za šaranje i prava doza prigodnih ukrasa osvaja na prvu u Frizerskom atelieru
Profil
Info:
Frizerski atelier
Adresa:
Petrinjska 28a, Zagreb
Web:
Facebook/Frizerski atelier
Kontakt:
01 5620 520

Dijana Bednjički Plančak godinama je naporno radila za druge i sanjala o vlastitom frizerskom salonu. Ideje i vizije o uređenju redale su se u njenoj mašti iz dana u dan i kad je napokon ostvarila svoj cilj, već je imala spremne mnoge detalje. – Prva se rodila ideja o imenu: Frizerski atelier. Ja svoj posao jako volim i više ga doživljavam kao umjetnost. Svakodnevno koristim ruke i vlastitu kreativnost u osmišljavanju frizura, baš kao što slikar stvara sliku ili kipar skulpturu. Ta poveznica između umjetničkog ateljea i frizerskog salona vodila me kroz cijeli proces od samih početaka, preko uređenja pa sve do danas – priča nam Dijana i dodaje kako je tu ideju utjelovila i u prostoru kad je kupila drveni štafelaj.

Frizure kao strast

– Napravila sam jedan editorijal svojih frizura s dragim prijateljima i kompilirala to u jednu veliku sliku koja sada stoji na štafelaju. Frizure su moja umjetnička djela pa je i red da stoje na slikarskom štafelaju – smije se. U skladu s nadolazećim blagdanima, štafelaj je sada ukrašen sjajnim božićnim lampicama, a velika školska ploča, koja se pruža preko zida i na kojoj svi mogu pisati, crtati i šarati, sada je oslikana stihovima drage pjesme blagdanskog, zimskog ugođaja. – Obožavam tu ludu ploču.

Kako mi je dan otvorenja bio zaista važan, željela sam da salon zablista, ali me mučio taj veliki prazni zid. Pitala sam prijateljicu zna li gdje bih mogla kupiti, nabaviti ili posuditi jednu veliku sliku ili više malih, a ona je odmah došla na ideju uokvirene školske ploče. Kupile smo okvir, boje, valjke i ostali pribor i prionule same na posao. Ispalo je super, valjda početnička sreća. Ploča je puno bolji izbor od slika jer se uvijek može mijenjati, u skladu s godišnjim dobom ili trenutačnim raspoloženjem ekipe u salonu – objašnjava Dijana.

Voli ono što radiš!

Jelu, koja u božićno vrijeme stoji u izlogu umjesto štafelaja, izradio je mladi vizualni umjetnik Marko Balinger od vučenog čelika i optičkih kabela. Crne kuglice Dijana je kupila i oslikala sa svojom kćerkicom Lenom. Uz malo perja po obrubu sve je dobilo otkačen i opušten štih. Crno-bijeli adventski vijenac, koji je zapravo tanjur s dekorativnim pijeskom, anđelima i svijećama, prati druge crno-bijele detalje u salonu.

Iza šanka na ulazu stoji natpis “Do What You Love, Love What You Do” koji je životni i poslovni moto vlasnice. Osim standardnih frizerskih usluga, Frizerski atelier nudi vrhunsku njegu kose za dame maštovitog naziva pelikura, a za jači spol tu su još i bojenje kose te klasično brijanje britvicom.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 10:56