Minijatura u Slitu

Kad sve lijepo stane u 36 kvadrata

Mini stan s potpisom restauratorice i bubnjara u Splitu

INFO: stan od 36 kvadrata
LOKACIJA: Varoš, Split
VLASNICI: Srđan Jeličić i Ivana Hodak
UREĐENJE: vlasnici

Splitski par kupio je prije dvije godine stan od 36 kvadrata u samom centru grada. Misija? Potpuna adaptacija i osmišljavanje prostora koji je posvećen boemskom životu, glazbi i umjetnosti.

Prije dvije i pol godine, 38-godišnji Srđan Jeličić i 34-godišnja Ivana Hodak iz Splita kupili su 36 četvornih metara velik stan u samom centru Splita, u predjelu Varoš. U njega su, kažu, preslikali svoje karaktere. On kao bubnjar u bendu KUNDYAK MEZHIE, veliki obožavatelj koncerata i rock and rolla, i ona kao diplomirani konzervator i restaurator kulturne baštine i žena koja u slobodno vrijeme izrađuje slike od morskih naplavina i slika u tehnici ulje na platnu. Ukratko, ljubav prema dobroj glazbi, izlascima, boemskom životu, umjetnosti i kreativi itekako je vidljiva u svakom centimetru ovog posebnog stana.



- Stan smo kupili jako povoljno jer je bio u dosta derutnom stanju. Nije imao čak ni WC, ali niti tuš pa smo morali kompletno osmisliti interijer tako da u prostor uguramo i kupaonicu - prisjećaju se Srđan i Ivana koji su se morali suočiti s kompletnom adaptacijom, od izgradnje WC-a, električnih i vodovodnih instalacija do kompletnog skidanja žbuke od 10 cm sa zidova kako bi došli do kamena koji su kasnije sami očistili, polirali i završno fugirali.



- Nakon toga strop smo spustili za 10 cm s knaufom, WC je također napravljen od knaufa. Sva kompletna vrata su napravljena po presliku originalnih, pazili smo da ne odstupamo ni milimetra od originalnog interijera - pričaju.




Prvotna ideja bila im je da stan urede u klasičnom stilu ali da pri tome unesu u njega boje koje daju dodatnu toplinu prostoru. No tijekom procesa ubacili su i poneke moderne i retro detalje.


- Dnevni dio i kuhinja su uređeni također u klasičnom stilu te smo pritom uređenju zadržali stol i stolice koje je bivši vlasnik ostavio, kompletno smo ih restaurirali i pofarbali. Kuhinja je rađena po mjeri s profiliranim frontama i retro ručkicama. Dvosjed je nov, a inspiracija za kupnju nam je bila sofa u Chesterfield stilu. Na stropu je bogato ukrašeni kristalni luster. Spavaća soba je Alt Deutsch stil i stara je 120 godina. Kupljena je u Šibeniku, a prodavatelj je ujedno i uvoznik starinskog namještaja iz Venecije.





Dakle, naša soba je iz Venecije i bila je u toliko dobrom stanju da smo je samo pobrisali i stavili u funkciju. Soba se sastoji od bračnog kreveta, dva noćna ormarića, ormara te komode poviše koje se nalazi LCD televizor. Zavjese su rađene po mjeri, a inspiracije su nam bile kazališne zavjese. Stolica za ljuljanje kupljena je preko oglasa i bila je u izvrsnom stanju, samo smo je pofarbali u toplu žutu boju. Na stropu je bogato ukrašen kristalni luster, a također su i noćne lampe od kristala.



Dosta detalja koji su danas u stanu kupili smo na raznim sajmovima, a nešto smo naslijedili i od baka i djedova. Sve slike u stanu naslikala je moja djevojka - ponosno kaže Srđan.

FOTO: Tom Dubravec/ Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:18