SAMO ZA ODVAŽNE

Jedan malo drugačiji odmor: Spavajte usred planina ili na benzinskoj pumpi

 Null Stern
Tri osnivača kontinuirano nalaze nadahnuće u društveno-ekonomskim promjenama stoga koncepti funkcioniraju kao ogledalo društva

Otkako je "Null Stern - jedina zvijezda si ti" odnosno hotel s nula zvjezdica pokrenut 2008., umjetnost je bila pokretačka snaga u kreativnom procesu i u evoluciji koncepta. Prvi hotel je otvoren u nuklearnom bunkeru, a ovo ljeto umjetnost je ponovno zaživjela i tvorci su kreirali novu anti-idiličnu verziju apartmana. Jedan od osnivača Null Stern koncepta Daniel Charbonnier kaže da nova verzija njihovih apartmana preispituje prihvaćene norme hotelske industrije, istovremeno pružajući prostor za razmišljanje o trenutnoj društvenoj, ekonomskoj ili ekološkoj situaciji i neizvjesnostima.

image
Null Stern

Tri osnivača, konceptualni umjetnici Frank i Patrik Riklin i hotelijer Daniel Charbonnier, kontinuirano nalaze nadahnuće u velikim društveno-ekonomskim promjenama tako da njihovi koncepti funkcioniraju kao ogledalo društva. Bilo financijska kriza, klimatske promjene ili rat na europskom tlu, koncept Null Stern prikazuje naše najdublje strahove i snove. - Umjetnost daje slobodu da se prekorače norme i status quo. To mi je omogućilo pomicanje granica ugostiteljskog svijeta i njegovih etabliranih standarda - poručuje hotelijer Daniel Charbonnier

image
Null Stern
image
Null Stern

Ova nova verzija Null Stern Hotela nudi prostor za razmišljanje - poput žive slike gdje smo pozvani postavljati pitanja i dijeliti ideje: Što je ljepota? Što je udobnost? Što je sigurnost? Kako turizam može biti održiv? - Bilo nam je važno pokazati oba, idilična aspekta našeg svijeta sa svojim zadivljujućim krajolicima, ali i stvarnosti s kojima se svi danas suočavamo - objašnjava Daniel Charbonnier, a braća Riklin dodaju - Boravak u anti-idiličnom apartmanu poziva vas da razmišljate na nekonvencionalan način. U jednom obliku to je ulaganje u sebe i u vlastita razmišljanja. Velike promjene mogu započeti s malim zamislima.

image
Null Stern
image
Null Stern

Ovaj neobični apartman izgleda kao da je pao s neba, kao uznemirujuća anomalija s koje je teško skrenuti pogled. Ipak on nije san, već umjetnička samorefleksija trenutne situacije u svijetu koja daje izjavu o hitnosti i nužnosti radikalne promjene u društvu.

Više je različitih lokacija odabrano za smještaj apartmana. Jedan se nalazi između benzinske postaje i prometnice; znak za stalno rastuću cijenu plina i goriva dok benzinska pumpa, automobili i prolaznici postaju set ove žive slike. Apartman uključuje uslugu modernog batlera, ali teško da ćete se naspavati na ovoj lokaciji što je i namjerno predviđeno, ovo je smještaj u kojem možete uživati u "polusnu" kako biste razmislili i preispitali se o važnim stvarima.

image
Null Stern
image
Null Stern
image
Null Stern

Kreatori ovog koncepta također smatraju da je povezivanje s prirodom jednako važno. Stoga su se apartmane bez krova i zidova smjestili i usred švicarskih planina. Sobe su raštrkane po istočnoj Švicarskoj, a radi se o jednokrevetnim sobama. Svaka soba dobiva uslugu modernog batlera, naziv za batlera odnosi se na nekoga tko živi u blizini i može služiti kao stručnjak za okolnu regiju (osim što vam poslužuju piće u krevet i donijeti nešto hrane). Cijena smjesštaja, uključujući ovu uslugu modernog batlera, košta oko 300 eura po noći (295 CHF). I, naravno, alternativni smještaj je dostupan u slučaju loših vremenskih prilika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 18:20