Prilagodljiv stan

Industrijski raj u 35 kvadrata: Povuci - potegni blagovaonski stol iz ormara

 THE GOORT/
Prostor u kojem živimo nema mnogo utjecaja na to koji nam se stil uređenja sviđa

Živjeli mi u malom stanu ili u prostranoj kući, ljubav koja se razvija prema pojedinom stilu ovisi o tome što nas vizualno privlači, a ne o kvadraturi koju nastanjujemo.

Uzmemo li kao primjer industrijski stil koji obilježavaju prenamijenjeni prostori tvornica i skladišta, iznimno visoki stropovi i grubost materijala koji se inače skrivaju prilikom gradnje, poput metala i opeke, sigurno biste pomislili kako ga je ipak nemoguće uklopiti u mali stan. No zašto biste se ograničavali i ne uživali u industrijskom stilu samo zato što živite u 30 četvornih metara umjesto u velikom i otvorenom prostoru?

image
THE GOORT/
image
THE GOORT/
image
THE GOORT/
image
THE GOORT/
image
THE GOORT/

Kako biste se i sami uvjerili da je to zaista moguće, donosimo vam primjer jednog malog stana koji svojim uređenjem zadovoljava mnogobrojne stavke industrijskog stila uređenja. U 35,7 četvorna metra stana u Mariupolju, možete uočiti utjecaj ovog stila i to ne samo kroz elemente poput otkrivene opeke, metala i vintage komada namještaja nego i kroz otvorenost prostora i njegovu multifunkcionalnost.

image
THE GOORT/
image
THE GOORT/
image
THE GOORT/

Mladi par koji živi u ovom stanu potražio je pomoć dizajnerskog ureda The Goort kako bi maksimalno iskoristili prostor koji im je stajao na raspolaganju. Dizajnerski tim uzeo je u obzir životne navike mladog para za praktičnim i višenamjenskim prostorom te im je svojim dizajnom interijera omogućio da ga prilagođavaju ovisno o svojim potrebama.

image
THE GOORT/
image
THE GOORT/
image
THE GOORT/
image
THE GOORT/

Visoki stropovi iskorišteni su za stvaranje dodatne prostorije koja služi kao idealna spavaća soba, istovremeno otvorena i zaklonjena od pogleda. Drveni podovi i ormari, zidovi od opeke, mentalne stepenice i dekorativni elementi poput svjetiljki i vintage stolica daju posebnu notu industrijskog šarma ovom malom prostoru. Pomoću ormara rađenih po mjeri stvoreno je dovoljno mjesta za skladištenje svih stvari potrebnih za život bez da se nepotrebno zagušuje prostor za život. Među te stvari ubrajaju se i rasklopivi stol i stolice koji se s lakoćom izvade netom prije nego dođu gosti te spreme kako bi se ponovno oslobodio prostor.

image
THE GOORT/
image
THE GOORT/
image
THE GOORT/
image
THE GOORT/
image
THE GOORT/

Čak i ako ovako velike intervencije u vašem stanu nisu moguće, ipak služe kao inspiracija za jednostavne pothvate i kupnje kojima se može postići sličan učinak. Ako niste u mogućnosti pretvoriti cijeli stan u industrijski raj, potražite jednostavne uporabne predmete poput metalnih svjetiljki i stolaca koji će brzopotezno oplemeniti vaš prostor ili dodajte element opeke na jedan manji zid u stanu ako niste u mogućnosti preobraziti cijeli svoj prostor.

image
THE GOORT/
image
THE GOORT/

Poigrajte se kako bi vaš prostor umjesto ograničenja odražavao vašu ljubav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2022 11:46