Hotel Korčula

Luksuzni hotel koji će promijeniti korčulu
Profil
Adresa:
Obala dr. Franje Tuđmana 5, Korčula
Info:
Cijena dvokrevetne sobe u predsezoni 80 eura po osobi, u sezoni 125 eura

Korčula će slijedećeg ljeta biti bogatija za još jedan luksuzni hotel, čije je otvorenje predviđeno za lipanj 2015. Riječ je o hotelu de la Ville, danas Hotelu Korčula, koji je bio prvi gradski hotel u Korčuli. Sagrađen je 1912. godine, što ga čini spomenikom korčulanske turističke tradicije. Tijekom preuređenja hotel će doživjeti pravu preobrazbu i pretvorit će se u luksuzan prostor, posve uklopljen u povijesno okruženje u kojem se nalazi. U planu je preuređenjem podići postojeću kategorizaciju i stvoriti prostor koji će biti na samom vrhu hotelske ponude otoka. Kod hotela Korčula najvažnija je lokacija – smješen je na samoj rivi, u blizini luke. Terasa pruža pogled na kanal, a iza hotela nalazi se stari grad. Objekt će gostima nuditi smještaj u četiri velika apartmana, jednakom broju dvoetažnih apartmana te dvanaest dvokrevetnih soba.

U preuređenju, za koje je zadužen studio Kaliterna arhitektura, posebno se vodilo računa o kavani i restoranu, koji se nalaze u prizemlju. Taj je prostor oduvijek bio u funkciji gradske kavane Korčule, a plan je da on to ponovno bude. Naravno, izgledat će drugačije: dodat će joj se biblioteka i kamin, kako bi zimi boravak u njoj bio ugodniji, a gostima će se nuditi topli napici i slastice. Kod osmišljavanja interijera vodilo se računa o stogodišnjoj povijesti hotela. Cilj je bio vratiti mu stari sjaj, koji je imao prije Drugog svjetskog rata.

Tada su grad Korčulu posjetili kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson te poznata engleska književnica Rebecca West. Među slavnim gostima Korčule je i Jackie Kennedy, koja je došla odmoriti se na Jadranskoj obali prvoga ljeta nakon atentata na predsjednika Kennedyja. Hotel su posjetili i predsjednik Josip Broz Tito te njegova supruga Jovanka Broz. Noćenje i doručak u dvokrevetnoj sobi stajat će 80 eura po osobi u predsezoni, kao i u postsezoni, dok će ljeti stajati 125 eura.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 01:08