EKSPLOZIJA IDEJA

Dvoetažni stan od 58 četvornih metara
Profil
Vlasnici:
tekstilna dizajnerica Sarah Caniot i fotograf Nicolas Grandmaison
Info:
stan na dvije etaže, dolje je životni prostor, a gore radni

Tekstilna dizajnerica Sarah i njezin suprug Nicolas potpuno su zaljubljeni u svoj dom. Pogotovo Sarah kojoj je on osim toplog doma i radni prostor. Stan je dvoetažni, a ima “samo” 58 četvornih metara. No, unatoč tome odlično je organiziran i sjajno uređen, a stil koji u njemu prevladava mogao bi se opisati kao miks svega i svačega. – Prije nekoliko godina krenuli smo u renoviranje stana.

Kako bismo ga vizualno povećali, srušili smo sve zidove, što se pokazalo kao genijalan potez jer je stan nakon toga “prodisao”. Jedina prostorija koja je odvojena zidovima od ostatka stana je kupaonica jer smatramo kako se ipak tu treba povući granica i ostaviti doza intime – objašnjavaju vlasnici koji svoj dom opisuju kao kreativan, ali funkcionalan. Odmah čim se uđe u stan nađete se u preslatkoj kuhinji koja vas ne može ostaviti ravnodušnima.

Radna ploča napravljena je od hrastovine, što je vlasnicima bilo iznimno važno jer vole kuhati pa su htjeli neku ploču koja će izdržati svakodnevne kulinarske akcije, a koja će istovremeno biti dovoljno prostrana da može poslužiti i kao skladište za razne namirnice i posudice sa začinima. U kuhinji se ističe i retro pećnica te sudoper od bijelog porculana.

Najšarmantniji doprinos kuhinji ipak je dala sama vlasnica koja je sama sašila ljupke zavjese koje u donjem dijelu kuhinje služe umjesto vrata za skrivanje ladica u kojima se nalazi kuhinjski pribor i posuđe. U donjem dijelu stana još se nalazi dnevni boravak čije su zidove vlasnici obojali u čokoladnosmeđu boju koja stvara ugodnu atmosferu, prikladnu za ovakvu prostoriju.

Namještaj koji se ovdje nalazi pomalo je gipsy stila i savršeno se nadopunjuje s bojom zidova. – Priznajemo da smo pomalo infantilni, ali što da radimo kada je u nama još ta dječja zaigranost jako budna i živa – smije se Sarah, koja je dnevni boravak opremila retro predmetima s izraženim dezenima i bojama od kojih su nam najviše zapele za oko školske stolice koje bude nostalgiju za nekim davnim, bezbrižnim vremenima.

Na ovoj etaži još se nalazi spavaća soba od vlasnika koja je dosta bazično uređena. Zidovi su obojani u svijetlosmeđu boju s laganom nijansom ružičaste. – To je naše zen mjesto, mjesto gdje nema problema, gdje je naš jedini zadatak opuštanje od stresa. I toga se ovdje strogo držimo. Tišina je ovdje najglasnija – kaže Sarah. Na gornju etažu, koja je rezervirana za vlasničin radni prostor, vode kružne stepenice od nehrđajućeg čelika. – Malo sam bila sebična pa sam cijeli gornji dio rezervirala za posao.

– Stvar je u tome da mnogo radim od kuće pa mi je zapravo ovako nešto neophodno. Kako sam tekstilni dizajner, potrebno je bilo osigurati dovoljno svjetla i prostora kako bi neometano šivala i dizajnirala – kaže Sarah, koja je vlasnica brenda Ma mamie hippie, specijaliziranog za dekoracije za dom od tekstila, posebice jastuke. – Kada sam pokretala brend, znala sam da moram osmisliti nešto što će odskakati od viđenog.

Ma mamie hippie je vrlo brzo postao prepoznatljiv po jastucima u obliku automobila koji su pomalo otkačeni, ali su opet dovoljno decentni da se dobro uklapaju u interijer bilo kojeg stila uređenja – priča Sarah, čiji je radni prostor u stanu zapravo i njezin showroom u kojem se nalaze sve kolekcije koje su ikada izašle pod potpisom brenda Ma mamie hippie.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 04:35