Stilski lijepo definirani prostori

Dva moderno uređena interijera

 

Dva interijera u koje vas vodimo danas stilski su vrlo slično uređeni, no ipak svaki od njih poseban je na svoj način. Tamnije nijanse i moderni komadi namještaja stvaraju pomalo minimalistički ugođaj, no korištenjem različitih materijala unesena je dinamika u ove prostore. Zajednička značajka je korištenje pomičnih staklenih vrata između prostorija pomoću kojih vlasnici imaju privatnost u određenim prostorijama kad je to potrebno, a u isto vrijeme pomicanjem vrata prostor postaje jedna cjelina.

Prvi interijer uredio je dizajner Pavel Aleksejev. Ovaj dom dvoje umjetnika, slikarice i kipara, na prvi pogled čini se kao atelje zbog otvorenog tlocrtnog plana. Staklene pregrade omogućavaju privatnost vlasnicima kad je to potrebno, dok su većinu dana otvorene kako bi se cijeli interijer mogao nesmetano koristiti. Tamnije nijanse boja koje dominiraju u interijeru kombinirane su s ponekim svijetlim elementima pa se tako moderna bijela kuhinja savršeno uklopila u ovaj prostor. U dnevnoj sobi dominira zid na kojem je postavljena tapeta s uzorkom kore drveta koja se savršeno uklopila s narančastom kožnom sofom i sivim tepihom. Iako na prvi pogled djeluje hladno, ovaj prostor jako je lijepo uređen i izuzetno udoban. Tako je dio interijera koji je namijenjen za odmor i u kojem je postavljen radni kutak u potpunosti osvijetljen prirodnim svjetlom zbog velikih prozora koji se protežu od poda do stropa.

U drugom interijeru dizajnerica Katie Domracheva koristila je neutralnu paletu boja i poigrala se različitim materijalima. Prirodno svijetlo drvo provlači se kroz cijeli interijer pa su tako od njega izrađeni pojedini komadi namještaja i obloženi stropovi. Vertikalnim vrtom u hodniku, crno-bijelim pločicama s geometrijskim uzorkom postavljenima u kuhinji i detaljima u vedrim bojama postignut je moderan i vrlo udoban ambijent.

Izvor: home-designing.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 06:42