ODLIČNA RJEŠENJA

Dva "aktivna" zida skrivaju sav namještaj u ovom stančiću od 28 kvadrata

 FEDERICO VILLA/
Glavni prostor je jednostavan i čist, kutija označena bočnim zidovima obloženim šperpločom i velikim prozorom

Živjeti u stanu od svega 28 metara četvorni zvuči pomalo skučeno i oskudno, ali ovaj mali stan u Milanu koji je rađen po projektu lokalnih arhitekata iz studia Wok ruši sve predrasude. Smješten na vrhu manje stambene zgrade ovaj prostor se prvenstveno može pohvaliti dobrom orijentacijom i sjajnim osvjetljenjem koje vizualno povećava izgled prostora, a potom odličnim dizajnerskim intervencijama koje su stvorile doista udoban, funkcionalan i pristupačan prostor.

image
FEDERICO VILLA/
image
FEDERICO VILLA/

Saznajemo kako je vlasnik prvenstveno želio što veći glavni prostor koji se spaja s balkonom pa su svi drugi prostori projektirani na način da se baš tom dijelu priušti što veća kvadratura.

image
FEDERICO VILLA/
image
FEDERICO VILLA/
image
FEDERICO VILLA/
image
FEDERICO VILLA/

Glavni prostor je jednostavan i čist, kutija označena bočnim zidovima obloženim šperpločom i velikim prozorom na balkonu kako bi se unutarnji prostor što više proširio prema van.

Dva "aktivna" zida u ovoj glavnoj prostoriji skrivaju sav namještaj, sklopivi bračni krevet, klizna vrata kupaonice i kuhinje, ormar i pretinac za klimu. Ovo je dnevni boravak, blagovaonica i spavaća soba u kojima se može živjeti s velikom fleksibilnošću i sam izgled se mijenja toko dana ovisno o potrebama stanara.

image
FEDERICO VILLA/
image
FEDERICO VILLA/
image
FEDERICO VILLA/
image
MARCELLO

Iza jednog od zidova od šperploče skrile su se kupaonica i kuhinja koje su karakterizirane kao dvije jednobojne plave kutije, dok dnevni prostor obikuju bijele površine koje pojačavaju svjetlinu i naglašavaju teksturu drvenih zidova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:42