Dom inspiriran 70-im

Vintage stan u San Franciscu

Za sve koji su upoznati s radovima Troy Littena i njegovim fantastičnim Wanderlust kronikama iz 2002. godine koje bilježe vizualnu kulturu s putovanja i svjetovnih iskustava širom svijeta neće se nimalo iznenaditi njegovim zaista inspirativnim domom smještenim u San Franciscu u koji možete zaviriti danas.

Troy je rođen i odrastao u Ohiou, a živio je u Londonu , Hong Kongu i New Yorku u kojima se osječao skučeno prije nego što se nastanio u San Franciscu 1995 . Preselio se u četvrt Diamond Heights 2009. područje koje je izvorno izgrađeno u ranim 1960-im godinama i ima oko stotinjak Joseph Eichler (poznatom po razvoju prepoznatljivih stambenih naselja za stanovanje modernog stila u Kaliforniji) domova različitog dizajna. Troy je svoje gnijezdo smjestio u jednu od jednokatnica smještenu na vrhu brda koja se nije puno promijenila otkako je izgrađena 1962 .

Namještaj i umjetnička djela u blagovaonici prikupljena su tijekom godina na buvljacima, štedljivim i antičkim trgovinama, eBayu i Craigslistu. Sam je izradio stolić sa skupom vintage noga od ukosnica. Dvije statue Mao putovale su s njim kući iz posjeta Kini. Na samom ulazu objesio je dvije metro karte Vignelli New York City iz 1972. Prikupljao je stare kravate godinama, a nedavno je smislio način kako da ih prikaže na zidu u spavaćoj sobi iznad vintage namještaja i tepiha koji je osvojio na eBayu. Jastuci su od kravlje kože na koju su tiskani uzorci s egzotičnim životinjama. Kauč i stolovi u dnevnom boravku su spašeni iz podruma roditelja, a vintage sat iznad kamina je dar koji je dobio prilikom useljenja. Šareni Afgan prekrivaći na Bertoia otomanu uz kamin namjenjeni su za one prohladne San Francisco večeri, a sve je nabavio u “štedljivim” trgovinama. Kolekcionar u srcu Troy priznaje da je sakupljač “megaloman” i taj njegov prepoznatljiv stil nas je oduševio! Kako se vama sviđa?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 12:10