Astronomski hotel

Divno je zaspati ispod zvijezda

Jedan od samo sedam astronomskih hotela na svijetu nalazi se u Južnoj Americi, a potpisuje ga tim iz studija RDM Arqitecture

Svi putnici, boemi, estete, sanjari, ljubitelji astronomije… pronašli smo pravu stvar za vas! Elqui Domod čaroban je hotel koji se nalazi u Vicuñu, u Čileu. Jedan je od samo sedam astronomskih hotela na svijetu, a jedini ovakve vrste u Južnoj Americi.

Ideja da se gostima pruži mogućnost da prije spavanja imaju priliku gledati u zvjezdano nebo, proučavati zvijezde, planete i mliječni put u dolini Anda došla je od tima iz studija RDM Arquitecture iz Santiaga. Elqui Domod zapravo je kompleks od sedam kupola koje su gotovo identične. Drugim riječima, sve imaju dvije etaže.

U prizemlju se nalazi dnevni boravak i kupaonica, a na katu krevet i pomični krov. Sve kupole imaju i mobilnu terasu. Kompleksu su arhitekti kasnije dodali i četiri drvena objekta koji arhitektonski jako sliče spomenutim kupolama, samo što su troetažni. No, kao i kupole, i moderni drveni objekti imaju istu namjenu – omogućiti gostima da zaspu, kako kažu arhitekti iz studija RDM Arquitecture, ispod predivnog čileanskog neba..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:46