ODVAŽAN MIKS STILOVA I MATERIJALA

Dinamičan funkcionalni stan od 68 kvadrata za dvoje

Stambeni prostor uređen je u minimalističkom stilu, a sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje, kupaonice i spavaće sobe

Danas vas vodimo u simpatičan stan od 68 četvornih metara na dvije etaže. Ovaj interijer za dvoje nalazi se u Brazilu, a radovi su završili početkom svibnja. Vlasnici su željeli funkcionalan i praktičan stan, a dizajneri su im uspjeli ispuniti svaku želju.

Stambeni prostor mladog ljubavnog para uređen je u minimalističkom stilu, a sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje, kupaonice i spavaće sobe.

Dnevna soba i kuhinja napravljene su u konceptu 'open space' te tako funkcionalno međusobno povezane. Dijele ih tek crne, spiralne stepenice koje donju etažu povezuju s gornjom.

U središtu dnevnog boravka nalazi se veliki kauč boje breskve, na zidu se prostiru regal i veliki televizor, dok su s druge strane smješteni slika, naslonjač, stolić i ukrasna sobna biljka. U cijeloj sobi podovi su potpuno bijeli, a posebno se ističe veliki stakleni prozor.

Vrlo bitan element u stanu je osvjetljenje prostorije s naglaskom na veliku količinu prirodnog svjetla. Toj funkciji pomažu velike bijele žaluzine koje se prostiru dužinom cijelog jednog zida, a vlasnici ih mogu 'otvarati' i 'zatvarati' te tako ručno regulirati protok svjetla.

Suprotnost svijetloj dnevnoj sobi čini moderna crna kuhinja u kojoj se nalaze tamni kuhinjski elementi, radna ploha i stol za jedenje. Sve u njoj bazira se na jednoj nijansi - crnoj boji koja je karakteristična za minimalistički stil uređenja.

Crna boja u ovaj stan unosi određeni ritam, naglašava konture kupljenog namještaja i predstavlja brzu transformaciju interijera.

Zanimljiv detalj u donjoj etaži su spiralne crne stepenice koje nas vode na gornju etažu - mjesto za opuštanje i bijeg od stvarnosti. Tamo se nalazi spavaća soba vlasnika stana u kojoj se jasno ističe miks boja, stilova i materijala.

Spavaću čine veliki bračni krevet, ugradbeni ormari i noćni ormarić, a sve sa željom da bi se u prostoru stvorio čist i neopterećen ugođaj. Dizajneri su izbacili sve nepotrebno, stvorivši lijepo uređenu sobu s malo detalja.

Ostale fotografije ovog funkcionalnog i odvažnog stana na dvije etaže pogledajte u našoj galeriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 06:41