Hit destinacija

Detox u zagrljaju švicarskih Alpa

Dizajnerski hotel Cambrian

Baš kao što je ljeto rezervirano za brčkanje u moru i sunčanje na plaži, zima je idealna za putovanja u snježne krajeve. Pogotovo nakon dočeka Nove i stresa koji se nakupio u vama protekle godine. Želite li provesti romantičan odmor sa svojom boljom polovicom, zabavan vikend s prijateljima ili obitelji, odmoriti se i napuniti baterije, a usput se aktivno baviti sportom, rješenje za vas je bijeg u planine.

A ima li ljepše i atraktivnije zemlje za to od Švicarske? Ovaj tjedan vodimo vas u Adelboden, mjesto poznato po održavanju utrka Svjetskog skijaškog kupa, a nama posebno po izvrsnim uspjesima obitelji Kostelić. No, osim uređenih skijaških staza zanimljivih profesionalcima, ali i amaterima, nas je privukao jedan hotel, član elitne zajednice dizajnerskih hotela.

Smješten duboko u dolini sela Adelboden, The Cambrian hotel obgrljen je spektakularnim krajolikom švicarskih Alpa, a svojim gostima nudi opuštenu atmosferu i bijeg od svakodnevice.Već na ulazu u hotel gosti mogu osjetiti dobrodošlicu u toplini ugodnog dekora upotpunjenog vrhunskom uslugom, po čemu je ovaj ugostiteljski objekt naročito poznat.

No, ponos hotela Cambrian zapravo je vrhunsko osmišljen i uređen interijer, koji kao da je integriran u velebne planine kojima je okružen. Naime, kombinirajući elegantan, moderan dizajn u cijelom hotelu, dizajner interijera Peter Silling inovativno je iskoristio prirodne materijale iz okolice koji se nadovezuju na eksterijer.

Interijer hotela, uređen namještajem od prirodnih materijala, nadovezuje se na eksterijer

Siva, gruba površina škriljevca proteže se jednim zidom i poravnava na podu, tamna boja kod recepcije odražava se u sjedećim garniturama u zajedničkim prostorijama, u kojima potrebnu dozu topline daju cjepanice poslagane u zidnom luku, te kamenom kaminu koji dominira središnjim predvorjem hotela. Iz gotovo svih prostorija kroz golema prozorska stakla puca pogled na zelene, šumovite brežuljke, odnosno bijele, snježne vrhove okolnih planina.

Upravo je to karakteristično i za ukupno 71 sobu, neutralnih boja zidova i pokojeg animalnog uzroka na tabureima. Šarm svim sobama – od deluxe do predsjedničkog apartmana – daje panoramski pogled na prirodu s dizajnerskih stolica Barcelona, a specifične su i po tome što imaju više od jednog tuša ili kade. Hotel se ističe i zimskim vrtom koji se proteže od predvorja, a nastavlja na vanjskoj terasi, odnosno sunčalištu – savršenom mjestu za uživanje na svježem alpskom zraku. Svaki je dio hotela pomno osmišljen poput slagalice, od zajedničkih prostorija i soba do fitness i spa prostorija, koje se protežu na ukupno 750 četvornih metara.

Unutarnji je dio spa prostora izgrađen od sivog kamena koji se može naći i u predvorju, a goste oduševljaja zatvoreni bazen s vodopadom u kojem se reflektira noćno zvjezdano nebo sa stropa, kao i vanjski termalni bazen koji zapravo izgleda kao da teče izravno u planinama, zatim finska sauna sa Bisazza mozaicima te razni drugi maksimalno opuštajući tretmani. Zahvaljujući središnjoj lokaciji u Švicarskoj, samo 50 metara od srca skijaškog mjesta punog naziva Adelboden – Lenk i žičare do koje se lako može doći pješke, Cambrian hotel savršena je baza za sve koji žele istražiti ovu veličanstvenu zemlju.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:35