IGRA KONTRASTA

Crna koliba A-okvira od ebanovine prikriva još zanimljiviji interijer s divnom atmosferom

 boutique-homes.com

Planina Catskills u državi New York, poznata kao i šumski rezervat, obiluje bogatom divljinom i pregrštom planinarskih staza. Osim divne prirode jako često se u šetnji može naići na zanimljive brvnare i kolibe koje služe za uživanje u netaknutoj prirodi ili kao odmor u dugom danu planinarenja. Jedna takva drvena koliba A- okvira smještena usred šume plijeni pozornost svojom pojavom. Crna fasada sačinjena od ebanovine kamuflira i prikriva njenu iznenađujuće svijetlu bijelu unutrašnjost, namještenu u mješavini skandinavskog i stila iz 1970-ih.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Nakon što prođete ulazna vrata, atmosfera se u potpunosti mijenja. Unutrašnjost kuće prozračna je i okupana suncem, s bijelim zidovima i kvalitetnim namještajem, s drvenim podovima, plus slatkim, vintage dekorom iz 1970-ih s obiljem ukrasa od ratana i trske, čupavim prostirkama i potpuno opremljenom suvremenom kuhinjom. Dugačak i mršav stol usidrio se u blagovaonicu u odnosu na suvremenu kuhinju, a dnevni prostor uključuje velikodušnu pregradu, peć na drva i strmo unutarnje stubište koje vodi u vrh A-okvira.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Prostrani interijer se sastoji od prve etaže u kojoj su dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja, jedna spavaća soba i kupaonica te galerije koja u potkrovlju ima otvorenu spavaću sobu. Dekor spavaće sobe i kupaonice minimalan je i promišljen, sobe u kojima umjetnine i izbor pločica iskaču na bijelim zidovima, ugradbenim elementima i posteljini. Kompletan prostor je okupan prirodnim svjetlom koje se uvlači u interijer preko niza otvora i krovnih prozora.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Moćna crna vanjština i visina, ovu trokutastu kolibu čini dominantnom na čistini usred šume koja nalikuje na one iz bajki. Ipak kuća nije toliko osamljena kako izgleda jer na otprilike 10ak kilometara od kuće nalazi se živahni grad sa svojim restoranima, trgovinama i pivovarama. Ipak, osjećaj koji pruža koliba je osjećaj divne izolacije, okružene neporecivo zelenim krajolikom.

Na otvorenom, povišena drvena terasa oblikuje kvadrat za bazu A-okvira, a ispod, na ciglenoj podlozi u travnjaku, prostor za vatru okružen je stolcima od ebanovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:40