INTERIJER OD 150 KVADRATA

Cool stan u centru grada

 

Danas imamo izvrstan primjer stana u centru grada promišljenog do posljednjeg detalja za mladi par, a izgleda zaista sjajno! Njegovo uređenje potpisuje dizajnerica Vanessa Pisk koja je za ovaj svijetao stan veličine 150 četvornih metara odabrala predivnu paletu boja i kvalitetne materijale.

Nalazi se u staroj zgradi u središtu grada, ali ispunjava sve moderne zahtjeve za udobnošću i stilom. Dizajniran je kombinacijom više stilova, koji se izvrsno nadopunjuju. U njemu ćete vidjeti elemente skandinavskog minimalizma i francuskog šika, vintage i modernog namještaja koji zajedno tvore skladnu cjelinu.

Stan je imao klasičan tlocrt karakterističan za zgrade s početka stoljeća s dugim središnjim hodnikom koji je povezivao sve prostorije: dnevni boravak, spavaće sobe i dvije kupaonice. Odvajanjem kuhinje od blgovaonice i dnevne sobe pregradom od željeza i stakla, dnevna je zona dobila novi suvremeni izgled. Hodnik je sada smanjen na minimum, a intimna zona ima: glavnu spavaću sobu, sobu za goste, studio, dvije kupaonice i praonicu rublja.

Zidovi i stropovi ukrašeni štukaturama su zadržani, kao i dvokrilna vrata koja su obnovljena i istaknuta. Vlasnici su željeli da namještaja odražava stil kuće, a dizajnerica je odabrala vintage namještaj, koji je kombinirala s modernim elemntima. Dio je starog namještaja poput blagovaonskih stolica i fotelje restauriran i uklopiljen u novo ruho starog stana.

Glavna je prostorija podijeljena velikom staklenom stijenom iza koje se s jedne strane nalazi moderna bijela kuhinja, dok su blagovaonica i dnevna soba smještene u nastavku prostorije. Blagovaonica je opremljena velikim ovalnim stolom i vintage crnim stolicama, koje su restaurirane i tapicirane upečatljivim crno-bijelim uzorkom. Ovdje su zidovi bijeli, a stari je drveni parket zamijenjen novim drvenim podom od egzotičnog drva.

Spavaće su sobe prostrane, elegantne i moderno uređene, a ističu se egzotičnim zidnim tapetama. Opremljene su velikim bračnim krevetima, ugradbenim ormarima i namještajem koji je kombinacija modernog i vintage. U sobama je zadržan parket u izvornom obliku, dok su zidovi usklađeni s bojom tapete.

Kupaonice su u potpunosti obnovljene i opremljene novim sanitarijama i kupaonskim namještajem. Izvrsno uređenje, zar ne?

Foto: Giandomenico Frassi

Izvor: casafacile

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 17:02