COOL MJESTO: Kantina Teneo

Filozofija stvaranja sasvim drukčijeg birca
Profil
Ime:
Kantina Teneo
Lokacija:
Selska 119b, Zagreb
Vlasnici:
bračni par Jasmina i Christian
Uređenje:
vlasnici
Radno vrijeme:
od 8 do 17 sati
Ponuda:
više vrsta kave, topli napici, kakao, čaj, dnevni meni, sendviči, hamburgeri

Jasmina je prije desetak godina zbog ljubavi otputovala u Berlin, a Christian se zbog te iste ljubavi prije pet godina s njom vratio u Zagreb. Jasmina, po struci ‘jezičarka’, s diplomom engleskog i francuskog, danas je uspješna fotografkinja specijalizirana za slikanje trudnica, mama, tata i beba, dok je Christian, po struci pravnik i ekonomist, u Berlinu izbrusio ugostiteljski zanat u najboljim klubovima, a danas je najpoznatiji kao vrhunski barist koji oduševljava nepca ljubitelja kave oko Trešnjevačkog placa u Teneo coffee shopu.

Jasmina i Christian dijele ljubavnu priču ali veže ih i kreativnost, snalažljivost, a na kraju i uspješan projekt pod nazivom kantina Teneo koja djeluje pri Privatnoj ekonomskoj školi Katarina Zrinski u Selskoj 119. Naime, Christian je gotovo neugledan kiosk kraj Konzuma pretvorio u prepoznatljivi Teneo coffee shop, malu oazu prave kave, ugodnog ozračja za velike i male. Istu filozofiju Christian i Jasmina prenijeli su u kantinu Teneo.

– Zatekli smo pomalo otužan prostor koji smo preuredili, oplemenili bojom, drvom, stvarima iz Ikee, stolovima i klupama napravljenim od paleta i suvremenim detaljima – kaže Christian i dodaje da je kantina otvorenog tipa i dostupna svima koji žele popiti kavu ili nešto pojesti. Budući da su imali mali bužet, njihova kreativnost došla je do izražaja. Dio namještaja koji su naslijedili u prostoru, poput stolaca, iskoristili su, a ono što nisu mogli, kupili su novo, ali jeftino. – Stolci koje smo naslijedili iskorišteni su.

Obojili smo ih i pretapecirali. Šank smo ‘obukli’ u drvo. Od paleta smo napravili sofe na koje smo stavili jastuke, a na vanjskom dijelu smo napravili visoke stolove od paleta – objašnjava Christian i dodaje kako su željeli da prostor bude prozračan pa su koristili bijelu i narančastu boju zidova. Narančasta boja ‘razbijena’ je oslikanim motivima koji se vežu za ovakav objekt. – Jedan dio smo obojili bojom za školske ploče i to daje dodatan šarm. Tu su uvijek originalni crteži i natpisi mladog umjetnika Frana koji u kantini radi kao barist – kaže Christian.

Umjesto klasičnih cjenika ova originalna kantina je, tako, čim je otvorena, postala omiljeno sastajalište učenika i studenata, ali i susjeda, jer nudi vrhunsku kavu i ostale Teneo poslastice – na primjer odličan latte s dodatkom Torani aroma i dodataka za kavu (toplo preporučujemo cimet ili vrlo popularni lješnjak!), koje Christian naručuje čak iz Kalifornije, ili sladak i omiljen Tiger Spice Tea, idealan za hladne dane po vrlo pristupačnim cijenama. Ova kantina je također više od kafića jer nudi klasični brzi obrok. Da im je cilj privući sve, i velike i male, vidi se u dječjem kutku koji za njihove mame znači toliko potrebno mirno ispijanje kave i čavrljanje s prijateljicama.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 21:43