cool mjesto: Kafić Li La

Smirujuća Toskana u užurbanom Zagrebu

Li La je toliko šarmantan kafić da se to riječima gotovo ne da opisati. Ako volite Italiju, a još više njezinu predivnu, koloritnu Toskanu… ovo je mjesto kao stvoreno za vas!

Profil
Profil:
Kafić Li La
Adresa :
Horvaćanska 32a, Zagreb
Radno vrijeme:
ponedjeljak - četvrtak: 7 - 23 h petak - subota: 7 - 24 h nedjelja: 8 - 23 h
Uređenje:
Nikolina Šimunović i Ana Barbić Katičić iz radionice Niana
Ne propustiti:
popijte jutarnju kavu odmarajući oči na slici velike livade lavande koja se prostire duž cijelog jednog zida

Zeleni brežuljci, beskrajna polja prošarana mirisnim cvjetovima, gotovo nestvarno plavo nebo, kućice od kamena…, sve to je Toskana, regija u središnjoj Italiji koja je kroz povijest brojnim umjetnicima bila inspiracija za njihova najbolja djela. Provesti godišnji odmor u ovom ljupkom mjestu i uživati u darovima prirode zbog sveprisutne recesije i znatno stanjenog kućnog budžeta vjerojatno nije na listi priroiteta prosječnih stanovnika Zagreba, ali ipak postoji alternativa za ispijanje jutarnje kavice u sličnom, čarobnom ambijentu, i to usred grada. Ta alternativa je u naselju Knežija, u kafiću Li La. – Nismo imale vremenski limit pa smo s lakoćom počele raditi. Imale smo u potpunosti odriješene ruke te smo radile po principu ‘kako nam koja ideja padne na pamet, tako je primijenimo’, a jedini uvjet vlasnice bio je da Toskana bude nit vodilja u cijelom interijeru – pričaju Nikolina Šimunović i Ana Barbić Katičić, vlasnice umjetničke radionice Niane specijalizirane za oslikavanje namještaja koje su bile zadužene za stvaranje toskanskog ambijenta u ovom kafiću.

Vesele djevojke prvo su duž cijelog jednog zida naslikale veliku livadu protkanu lavandom koja je i nakon završetka radova ostala jedan od najupečatljivijih detalja prostranog kafića. Šarmantne klupice, stoliće, stolce, vitrinu, pa čak i šank u rustikalnom stilu izradio je stolar, a dizajnerice su mu uz pomoć svojih kistova i boja dale završnu, razigranu notu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 01:38