cool mjesto: cvjećarnice La Marco

Mirisna džepna oaza

U minijaturnih 20 kvadrata cvjećarnice La Marco pronaći ćete na stotine različitih cvjetova koji su svojim bojama, mirisima i oblicima razigrali ovaj bijeli interijer

Profil
Ime:
La Marco
Vlasnica:
Goga Kičin
Adresa:
Martićeva 19, Zagreb
Radno vrijeme:
ponedjeljak - subota: 8 - 20 h nedjelja: 9 - 12 h
Ne propustiti:
u jesen su najljepše hortenzije, a lopte u raznim bojama možete nabaviti za 50 kuna

Bijela boja zidova i namještaja naglašava ljepotu cvijeća i cvjetnih aranžmana te prostoru daje dozu profinjenosti i elegancije, to je ono što ćete odmah primjetiti kada uđete u cvjećarnicu La Marco u Martićevoj ulici u Zagrebu, a ono što nam je u cijeloj priči o uređenju ovog interijera od 20-ak kvadrata posebno zgodno je što su sve u njemu radili njezini vlasnici. – Sami smo ogulili zidove, skinuli žbuku i reparirali cigle te ih potom obojali u bijelo. Također, sami smo ciglama ozidali pult, stolić i prostor na kojem držim cvijeće, a sami smo radili i police, restaurirali stare kedence te sve što vidite u interijeru – rekla je vlasnica Goga Kičin. Osvrćući se po interijeru i upijajući mirise, strukture i boje cvjetova morate primijetiti drveni prozor s ogledalom, jedan od najupečatljivijih detalja.

Njega je vlasnica davnih dana pronašla u svojoj kući na moru i pospremila s namjerom da ga jednog dana restaurira i pronađe mu neku novu namjenu. I uspjela je. Još jedan primjer zašto nekad valja sačuvati stare stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 15:57