u posjetu

Casa Kapusta: Opuštanje s predivnim pogledom na jezero Sabljaci u blizini Ogulina

 Privatna arhiva
Sama kuća je novogradnja, iz temelja do krova, zidana prizemnica obložena u drvo

Ako maštate o moru, a ono vam je daleko, imamo za vas pravu alternativu. Ogulinsko more! U blizini ovog lijepog gradića smjestilo se jezero Sabljaci, akumulacijsko jezero nastalo na toku Zagorske Mrežnice. Kuću s pogledom na to jezero pronašlli smo u Salopek selu. Casa Kapusta nalazi na osami uz rub šume iznad jezera Sabljaci sa fantastičnim pogledom.

Info

Kuća za odmor Casa Kapusta

Vlasnici: Igor Kapusta i Lorena Canciani Kapusta

Lokacija: Ogulin, Salopek selo

Površina: kuća 110m2, okućnica oko 2,500 m2

Glavni projektant: Vedrana Sabljak

Interijer: vlasnici

IG @casa.kapusta FB Casa Kapusta

- Naziv Casa Kapusta je dobila iz razloga što je moja supruga Lorena porijeklom iz Italije pa je prva riječ na talijanskom casa, tj. kuća, a Kapusta je naše prezime - kaže nam vlasnik kuće Igor Kapusta.

image
Privatna arhiva

Gradnja kuće, opremanje i uređenje okućnice trajalo je ukupno oko dvije i pol godine

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Mirna lokacija

- Zemljište smo dobili kao vjenčani poklon od mojih roditelja. Ono je dosta dugo stajalo bez osobite namjene a onda se prije četiri godine rodila ideja o kući za odmor. Casa Kapusta je lijepa kuća u unutrašnjosti Hrvatske, na mirnoj lokaciji, bez susjeda a opet sve je nadohvat ruke: Zagreb, Rijeka, Zadar, Plitvice... Sve je to na sat i nešto vožnje od kuće - kaže Igor.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Sama kuća je novogradnja, iz temelja do krova, zidana prizemnica obložena u drvo. U prizemlju se nalazi velika kupaonica, soba, prostran dnevni boravak s velikim kaminom na drva. Tu je i kuhinja, a iz tog prostora se izlazi na veliku terasu gdje je smještena garnitura za sjedenje i vanjski hot tube, sa fantastičnim pogledom na jezero Sabljaci. Na katu ispod krovišta se nalazi otvorena galerija za spavanje. U sklopu okućnice nalazi se sjenica sa roštiljem, dječje igralište, badminton igralište, vanjski bazen... Grijanje u kući je izvedeno na drva, a hlađenje klimatizacijskim uređajima i stropni ventilatorom.

image
Privatna arhiva

Na terasi veličine 24 kvadrata sjedeća je garnitura i vanjski hot tub u kojem gosti redovno uživaju i opuštaju se

image
Privatna arhiva

- Izgradnja kuće, opremanje, i uređenje okućnice je trajalo oko 2,5 godine. Najteže nam je bilo izabrati boju za drvo u interijeru, i izabrati namještaj... To je bilo jako problematično, nije nam se baš sve sviđalo tu smo jako puno vremena izgubili, uklopiti sve boje, namještaj i drugo u drvenu unutrašnjosti nije baš jednostavno… No vrijedilo je - kaže Lorena Canciani Kapusta i dodaje kako je misao vodilja bila postići lijepu kuću za odmor, koja proža potpuno opuštanje i savršen odmor.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

- Htjeli smo da bude malo drugačija od standardne izgradnje i izgleda kuće za odmor u Hrvatskoj, tipa chalet ali sa komoditetom i dozom luksuza. Kuća je namijenjena za odmor jedne obitelji, u skladu s tim je i opremljena, a svi naši gosti dobiju sve što im može zatrebati: od papuča do kozmetike za tuširanje i ogrtača, piće dobrodošlice i suhomesnate specijalitete - kaže vlasnica a njezin suprug dodaje kako je boravak je osmišljen kao prostor otvorenog tipa.

image
Privatna arhiva

Kuhinja je dužine šest metara, u obliku slova L. Napravljena je od hrasta u Italiji

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Vlasnik Igor Kapusta s ocem je napravio veliki dio interijera: kamin, stoliće, komode, police ispod TV-a, stepenište i ogradu za galeriju...

Ručni rad

- Htjeli smo da svi naši gosti imaju komoditet, jer boravak i terasa su centar druženja i cirkuliranja ljudi u kući te nismo htjeli da to bude tijesno i skučeno. Veliki kauč s pogledom na kamin na koji smo ponosni jer je naš ručni rad uz koju sliku sa Pinteresta. U boravku jedino kauč nismo napravili, sve drugo vam je naš ručni rad, od kamina, stolića, komode, police ispod TV-a, drveno stepenište za galeriju, drvena ograda... U biti, cijelu unutrašnjosti smo sami osmislili i napravili. Djelo je to dva para ruku: moga oca i mojih - ponosan je Igor Kapusta, a ima i na što biti.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Kuhinja je dužine šet metara, u obliku slova L.

- Drvena je, materijal je hrast, a kupljena je u Italiji, opremljena svim aparatima marke Smeg. Spavaća soba u prizemlju je kombinacija drva i kamena, opremljena velikim krevetom, TV, sefom, kupljena također u Italiji. Spavaća soba na katu u galeriji je komplet drvena, veliki drveni masivni krevet je također naš ručni rad - ističe Igor.

Iz dnevnog boravka izlazi se na terasu veličine 24 m2.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Popunjenost

- Tu se nalazi sjedeća garnitura i vanjski hot tub, u kojem gosti redovno uživaju u predivnom pogledu na jezero Sabljaci. Vanjski bazen je zadnji napravljen i najviše ga obožavaju djeca. Veličine je 8x3,2 m i dubine 1,5 metar, bijele je boje sa drvenim deckingom. Tu su i ležaljke, suncobrani i vanjski tuš... - nabrajaju vlasnici, a mi ih za kraj pitamo kakva je popunjenost.

image
Privatna arhiva

- Poslujemo tijekom cijele godine, i zadovoljni smo. Ovu zimu smo imali popunjenost kao i ljetnu sezonu. Ovo ljeto je skoro popunjeno, a većina naših gostiju dolazi iz Austrije, Belgije, Nizozemske, Mađarske... Naši gosti su pretežno obitelji sa djecom - zaključili su Igor i Lorena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 15:49