ZA SVAKU POHVALU

Besprijekorno uređen stan od 35 metara četvornih u potkrovlju stambene zgrade

 Bjurfors
Dizajneri su se u uređenju ovog prostora odlučili za jedan oblik japanskog minimalizma koji se najviše očituje u izboru namještaja

Postoji jedno vječno pitanje – kako urediti mali stan? Kada se dogodi da imate dovoljno sreće i sam tlocrt prostora je kvalitetan i funkcionalan tu ipak vaši problemi ne prestaju. Mali stan je uvijek mali i pri uređenju uvijek treba paziti na baš svaku sitnicu i svaki centimetar. U takvim prostorima nije svejedno je li vam namještaj pravokutnog oblika ili okruglog, koliki je kauč i kakav mu je dizajn i boja, hoćete li staviti viseće ormariće u kuhinju ili ići samo s donjim jedinicama. Vrhunski urediti mali prostor i pritom ga ne zagušiti zahtjeva vještine genijalca.

image
Bjurfors
image
Bjurfors
image
Bjurfors
image
Bjurfors

Jedna od prvih opcija pri uređenju je svakako napustiti glomazni namještaj i poigravati se s tankim linijama koje prostor čine prozračnim. Odličan primjer ovoga o čemu pišemo je ovaj švedski stan u potkrovlju od svega 35 metara četvorih koji vrhunski igra tu zamršenu igru dizajniranja prostora sa stilom.

image
Bjurfors
image
Bjurfors
image
Bjurfors
image
Bjurfors
image
Bjurfors

Dizajneri su se u uređenju ovog prostora odlučili za jedan oblik japanskog minimalizma koji se najviše očituje u izboru namještaja. Na primjer, u ovom potkrovlju nema kauča u uobičajenom obliku na koji smo mi navikli - njegovo mjesto zauzeo je sofisticirani kauč u japanskom stilu. I ostali detalji dekora također su sažeti i minijaturni u svojoj biti. Tanke i čiste linije čine kompletan prostor fluidnim i elegantnim.

image
Bjurfors
image
Bjurfors

Pravi odabir boja ovdje također igra ključnu ulogu. Dok su na jednu stranu zidovi u bijeloj boji kako bi se vizualno proširio prostor, dodavanjem kuhinje u sivo-zelenoj boji s drvenim detaljima podiže se stilska vrijednost cjelokupnog prostora. Kada se tome još pridodaju sitnice u crnoj i sivoj boji te zanimljive ilustracije i fotografije pred nama se našao prostor s impresivnim karakterom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:08