U posjetu dizajneru Vedranu Kirinu

Avangarda u ljubavi

Na prvi pogled totalno otkačeno i opskurno, ali zapravo sasvim nježno. To je vizija dizajnera Vedrana Kirina, čiji je potpis prepoznatljiv po apstraktnim detaljima koji nose pozitivne poruke.

Malo starog, malo novog, malo crnog i srebrnog, malo svečanog, malo pomaknutog i otkačenog, ali s pozitivnom porukom ljubavi. Tako Božić vidi dizajner Vedran Kirin, koji se već 15 godina bavi uređenjem interijera i dizajnom namještaja, rasvjete, raznog tekstila te home decora.

Neki su Vedrana upoznali u fazi romantične Bakine škrinje, neki u fazi industrijskog dućana Habiter Chica, a neki u fazi najnovijeg pomaknutog brenda Cabinet.K. Mi godinama pratimo Vedranov rad, specifičan po njegovu prepoznatljivom potpisu u kojem se isprepliću svi navedeni stilovi. Isti pristup ima i kada je Božić u pitanju - osoban te istodobno svečan i pomaknut. Stoga ne čudi njegova kolekcija raznih ručno rađenih uporabnih predmeta i pomno osmišljeni detalji koji obogaćuju njegov ovogodišnji blagdanski stol, počevši od unikatnih staklenih tanjura s raznovrsnim otkačenim motivima, koje izrađuje decoupage tehnikom te ručno dorađuje printovima koje iscrtava na listovima starih enciklopedija.

- Najveća inspiracija za izradu bila mi je anatomija pa su najčešći motivi prve kolekcije kosturi, srca te kosturske glave. Anatomija se sama nametnula jer daje puno mogućnosti za kreativnost. Tanjure i decoupage radim već godinama, a počeo sam s poštanskim markama. Za Božić sam napravio specijalnu ediciju, uz anatomiju tu su i motivi anđela i neki fora natpisi... Svaki je tanjur unikatan i nosi poruku, većinom ljubavnu, pozitivnu - pojašnjava Vedran.

Tu su i mirisne svijeće u staklenim laboratorijskim čašama, koje su također dio kolekcije brenda Cabinet.K, zatim ukrasi za bor u obliku lubanja, svijećnjaci, rasvjetno tijelo u obliku ljudskog srca... A kako bi se ova cijela avangardna priča zaokružila, u obzir nije došlo klasično božićno drvce. Odlično je poslužila grana bambusa.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 23:00