Atelje Mirne Kutleše

Nova suvenirnica mladih opatijskih umjetnica
Profil
Info:
Atelje Mirne Kutleše
Adresa:
Andrije Štangera 18a, Volosko
Radno vrijeme:
radnim danom 10-14 i 16-20, vikendom 10-18 sati

Pod egidom “Kupuj lokalno”, koja se najčešće povezuje s prodajom prehrambenih proizvoda, u jednom vološćanskom ateljeu okupili su se opatijski umjetnici Mirna Kutleša, Darija Žmak Kunić, Melita Sorola Staničić i Saša Jantolek, u zajedničkom “nastupu prema tržištu”. Mirnin atelje postao je tako u blagdansko vrijeme zanimljiva kombinacija prostora za rad, galerije i suvenirnice, nudeći turistima, putnicima namjernicima i ostalima nešto drugačiji koncept lokalnih proizvoda. – Svi mi željeli bismo od svoga posla živjeti bolje i došli smo na ideju kako oživiti prostor i ponuditi alternativu, recimo, šopingu darova. Svi radimo svašta, i slike i crteže i primijenjenu umjetnost i dizajn, tako da smo na ovaj način nastojali povezati djelovanje na više frontova.

Nas četvero smo lokalno povezani uz Opatiju, a povezuje nas i nezadovoljstvo lokalnim kulturnim prilikama. Osim Claudija Franka, koji je institucija, još jednog ateljea na trgu i nas, u Voloskom nema puno umjetničkih sadržaja, a bilo bi sjajno da ova ulica, recimo, postane ulica galerija, ateljea i umjetnosti općenito – priča Mirna Kutleša.

Osim, dakako, umjetničkih slika, crteža i drugih radova, u ponudi u Kutlešinu ateljeu ima doista svega – tu su originalne majice, kartoline, igračke za prste i razne sitnice, a cijene se kreću od desetak kuna za razglednice do nekoliko tisuća za veća umjetnička djela.

Zanimljivo je što su Kutleša, Žmak, Sorola i Jantolek umjetnici sasvim drugačijeg izričaja, što cijeli koncept čini prilično šarolikim. – Vidjet ćemo može li zaživjeti ovaj “eksperiment” našeg “okretanja tržištu”. Svi mi radimo svoje, od rada s djecom i primijenjene umjetnosti do restauracije namještaja, i cilj je te djelatnosti povezati u neku vrstu otvorenog ateljea – priča Mirna Kutleša.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:41