U SVEGA 50 KVADRATA

Antikni šarm i suvemeni stil: Sva inspiracija za trendovsko uređenje je baš u ovom stanu

 ALVHEM
Ovom prilikom smo naišli na jedan „mali” stančić od svega 50 kvadrata koji se smjestio u zgradi iz 1903. godine

Opet idemo u švedski Göteborg jer se jednostavno ne možemo oduprijeti njihovoj lakoći spajanja jednostavnosti i elegancije u stilu gdje se isprepliću elementi stari preko sto godina i suvremeno uređenje interijera. Ovom prilikom smo naišli na jedan „mali” stančić od svega 50 kvadrata koji se smjestio u zgradi iz 1903. godine.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Položaj ovog stana je na trećem katu u samom uglu prekrasne stare zgrade. Sam prostor ima pristup prirodnom osvijetljenu samo s jedne strane, što bi na prvu izgledalo možda kao problem, ali domišljatim postavljanjem velikih prozora ovaj nedostatak postaje jedna od najvećih prednosti stana. Jedina osvijetljena strana prostora kao da nosi i upravlja cijelom pričom. Šarmantni balkončić koji se smjestio na toj strani, od svega 3 kvadrata, svjedoči znatiželjnim očima da se i unutar stana zbiva neka posebna scenografija.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Visoki bijeli stropovi uokvireni antiknim detaljima objeručke prihvaćaju svu svjetlost izvana i uzimanju je sebi u korist kao bi ovaj stan naizgled učinili duplo većim. Prostor se sastoji od zajedničke blagovaonice i kuhinje te malog dnevnog boravka koji ima genijalni i donekle skriveni dodatak koji stanu daje dodanu posebnost. Strateški smišljeno i odlično projektirano, dnevni boravak skriva malu galeriju koja izgleda poput romantičnog unutarnjeg balkona na kojemu se smjestio bračni krevet. Osim što daje posebnost prostoru te je izrazito funkcionalan ovaj unutarnji „balkon” izgleda poput ukrasa na zidu koji se savršeno uklapa sa svim umjetninama koje su promišljeno postavljene po stanu.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Bez prevelike nametljivosti u stanu vlada bijela boja s pokojim detaljima u sivoj i crnoj kako bi s stvorio kontrast i dobilo malo živosti. Niz odličnih fotografija po zidovima i predivnih antiknih i suvremenih zrcala te jednostavan odabir namještaja daju jednu novu dimenziju stanu i ocrtavaju izrazito zanimljiv karakter.

image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM
image
ALVHEM

Ako ste u posljednje vrijeme pratili razne savjete stručnjaka kako postići savršeno uređen stan koji je u trendu onda je ovo svakako primjer koji može zasjesti na vrh ljestvice. Iako svojim oblikom jako neobičan ovaj stan pokazuje kako dobro projektiranje izgleda. Svaki komadić stana je iskorišten kako treba i dana mu je potpuna elegancija, a uz to nije izgubio ništa od svoje funkcije, a osim toga savršena kombinacija gdje se isprepliću prošlost i sadašnjost u ovom stanu je dosegla jednu novu razinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 07:23