Moćni saveznik

Želite veliku promjenu u domu, imate vremena, ali budžet vam je ograničen? Napravite ovo

 SCOFFONI, ANNE-CATHERINE/LIVING4MEDIA
Jeste li primijetili kako bojenje samo jednog zida u potpunosti mijenja percepciju prostora?

Istaknite samo jedan zid u interijeru. Bojenje samo jednog zida u interijeru u potpunosti mijenja percepciju tog prostora. Trenutno, ako su vam zidovi u dnevnom boravku primjerice bijeli, fokus odlazi na neki komad namještaja, zavjese ili možda tepih. Moguće je i da svakome nešto drugo upadne u fokus. Kada naglasite jedan zid, u prvom fokusu će biti upravo taj dio vašeg dnevnog boravka kao nešto novo, drugačije i osvježavajuće.

Zid možete naglasiti u bilo kojoj prostoriji, a prvi korak prema tome je odlučiti se za mjesto i boju. Ako se radi o dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili blagovaonici, savjetujemo da to bude zid na kojem se nalaze slike ili police jer će tako dodatno doći do izražaja na način na koji prije nisu.

image
/SHUTTERSTOCK

Jedan od prvih koraka je i odluka o boji koju želite staviti na zid. Napravite postojeću paletu boja u prostoriji i prema tome odlučite koja bi bila idealna, da se u isto vrijeme uklapa u interijer i ističe. Kao inspiracija vam mogu poslužiti palete boja inspirirate svjetskim prirodnim lokacijama.

image
FIQUET, ERWAN/LIVING4MEDIA

Ako se umjesto bojenja ipak odlučite staviti tapete na zid kako biste ga istaknuli, nećete pogriješiti, ali ćete više novaca potrošiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:06