objekt žudnje

Želite pokloniti nešto korisno i lijepo? Neka to bude vatrogasni aparat

 DEYAN BARIĆ/
Naša tvornica vatrogasnih aparata Pastor, s tradicijom dugom 80 godina, najveći je proizvođač vatrogasnih aparata u jugoistočnoj Europi

Imate li u svojem kućanstvu vatrogasni aparat? Vjerojatno nemate, ali vjerujemo kako ne treba naglašavati da je riječ o uređaju koji spašava život i imovinu. Prema istraživanju jedne osiguravajuće kuće, u Hrvatskoj godišnje u kućanstvima izbije oko 4500 požara.

Naša tvornica vatrogasnih aparata Pastor, s tradicijom dugom 80 godina, najveći je proizvođač vatrogasnih aparata u jugoistočnoj Europi. Pitali smo Karmelu Kurelja, referenticu nabave i logistike u toj tvrtki, kako su došli na ideju o personaliziranim aparatima za gašenje.

image
IVAN LACKOVIĆ/

U Pastoru, tvornici s osamdesetogodišnjom tradicijom, dosjetili su se kako svoje korisne proizvode plasirati u što više kućanstava

Igra bojama

- Uvidjeli smo da većina naših kupaca nabavlja aparate jer im zakon to propisuje: službeno vozilo, poslovni prostor, stambena zgrada... Krenuli smo od ideje o tome kako da naš aparat učinimo poželjnim osim što je funkcionalan. Jednostavno smo uzeli naš standardni aparat i poigrali se bojama i materijalima, no došli smo do novog problema. Naime, naš pravilnik ne priznaje aparat koji nije pretežno RAL 3000 crvene boje. Svejedno smo odlučili svejedno krenuti s time jer je to ionako zamišljeno za prostore za koje ne postoji zakonska potreba za aparatom. Najveći problem sada je što svi žele taj 'dizajnerski' aparat, ali ne mogu shvatiti da s njim neće zadovoljiti zakonsku odredbu - smije se Karmela, a na naše pitanje bi li svako kućanstvo trebalo imati aparat za gašenje, bez dileme odgovara da bi.

image
Pastor
image
Pastor
image
Pastor

- Naša je preporuka da bi svako kućanstvo trebalo imati aparat za gašenje požara. Ulaganje u vatrogasni aparat je ulog u zaštitu života i imovine od požara. Naša je misija s ovim proizvodom probuditi svijest kod ljudi da je posjedovanje vatrogasnog aparata od velike koristi u kućanstvu, jer ako vam zatreba i imate ga pri ruci, vjerojatno ste spasili imovinu i živote i sve ono vama vrijedno što vatra proguta u nekoliko minuta ako na vrijeme ne reagirate. Upravo ova priča s aparatima u bojama je i namijenjena kućanstvima kako bi se bojom uskladio sa ostatkom interijera, a i dalje imao svoju svrhu. Lijepo i funkcionalno - kaže Karmela Kurelja.

image
Pastor

Logotip na aparatima

Aparate u Pastoru mogu izraditi u gotovo svim bojama na zahtjev kupca.

- Primjerice, u mogućnosti smo cijeli identitet tvrtke prenijeti na vatrogasni aparat, od boje do logotipa, što ga u konačnici čini odličnim poslovnim poklonom jer izgledom promiče tvrtku, a funkcijom opravdava postojanje. Ograničenja nema, osim minimalne naručene količine, ali i o tome se možemo dogovoriti - smije se Karmela.

image
DEYAN BARIĆ/

Aparati u boji uglavnom su P1, što znači aparat sa 1 kg praha, i P6, sa 6 kg praha. Mali aparat od 1 kg praha ima i pakiranje u obliku crnog tuljca s ručkicom, pa je iznimno atraktivan i kao dar u svim prigodama. U Pastoru, osim vatrogasnih aparata, u ponudi imaju i deke za gašenje požara, detektore dima i ugljičnog monoksida.

image
Pastor

PROIZVODNJA

Tradicija kvalitete od 1930. godine

Nastavljajući tradiciju koju je davne 1930. započeo njezin utemeljitelj Srećko Pastor sa svojom "Radionicom za popravak vatrogasnih uređaja", Pastor TVA profilirao se kao jedan od rijetkih proizvođača vatrogasnih aparata u Europi koji za svoje potrebe samostalno proizvodi i tijela spremnika vatrogasnih aparata. Proizvodni odjel tvrtke već više od osamdeset godina održava kontinuitet inovativnosti i tehničke dotjeranosti proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 16:55