CRNA LISTA

Zbog ove tri stvari u domu su mnogi zažalili. Nemojte i vi.

 VICNT/GETTY IMAGES

Američki trgovački lanac namještajem i sanitarijama napravio je anketu o tome zbog kojih su stvari u domu njihovi kupci najviše zažalili i zašto. Ove tri stvari našle su se na vrhu neslavne crne liste, a evo i zašto.

image
PROCREATORS/GETTY IMAGES

Visoki kuhinjski ormarići

Posljednjih godina je u trendu u kuhinji imati iznimno visoke ormariće, koji često idu do stropa, a za to postoje naizgled dobri argumenti. Ako vam ormarići idu do stropa, na vrhu se neće sakupljati prašina, a pritom izgledaju elegantno i u njih svašta stane. No pokazalo se da nisu bili tako korisni kao što se na početku činilo. Osim ako ne namjeravate imati trajno postavljene ljestve ili vam ne smeta redovito se penjati na kuhinjski stolac. Činjenica je - ili nikada nećete koristiti te ormariće ili ćete svakodnevno riskirati svoju sigurnost da dođete do njih.

image
PROCREATORS/GETTY IMAGES

Ogromni kuhinjski otoci

Posljednjih godina svi su ludi za kuhinjskim otocima. Činjenica je da kuhinjski otok može biti savršeno koristan i lijep dodatak - ako imate prostora za to. Čak i ako imate veliku kuhinju koja bi mogla dobro iskoristiti dodatni pult i prostor za jelo koji otok pruža, postoji više razlogada na kraju požalite zbog svog izbora. Preveliki otok smanjit će upotrebljivost vaše kuhinje i učiniti da se čak i velika kuhinja čini malom. Zakomplicirat će vam život, jer sjajno je imati otok koji uključuje pećnicu, perilicu posuđa, sudoper i/ili spremište - osim ako nisu postavljeni na suprotnim stranama i morate trčati oko njega da biste nešto postigli. A tek čišćenje! Veliki otok može izgledati impresivno, ali kada se budete morali popeti na njega da biste očistili radnu površinu, zažalit ćete.

image
STOCKERNUMBER2/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Spa/jacuzzi kada

U jednom trenutku svi su željeli hidromasažne kade. I u teoriji to ima smisla: možete se zamisliti kako uživate dok mlazovi tople vode masiraju vaša bolna leđa i odnose ibrige. Ali spa kade su kao stvorene za buduće žaljenje. Čak i pod pretpostavkom da ih koristite onoliko koliko mislite da hoćete (vjerojatno nećete), postoji nekoliko razloga zbog kojih ćete vjerojatno požaliti što ste je instalirali. Prvo je visoka cijena u startu. Drugo je što imaju hrpu dijelova, što znači da zahtijevaju održavanje puno složenije od običnih kada. Usto, održavanje hidromasažne kade čistom je stalna borba. Osim uobičajenih problema, morate se pobrinuti da mlaznice budu čiste kako bi nastavile raditi (i kako biste spriječili rast plijesni u njima).

Naravno, prava vrijednost svake investicije u domu je vaše uživanje u konačnom rezultatu - ako volite ono što ste napravili, nećete požaliti. Ali ako radite poboljšanja samo zbog trenda, dvaput razmislite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:39