Originalan dar

Zašto svoje najdraže ne biste iznenadili karikaturom? Upoznajte Karlu Krizmanić iz Kkarikature

 Diana Krizmanić
Ovakvi proizvodi zasigurno će biti divna, unikatna uspomena na polici ili zidu sobe

Zašto ove godine ne biste svoje najdraže iznenadili originalnim darovima hrvatskih kreativaca i tako u ovo izazovno vrijeme podržali domaće brendove? Danas vam predstavljamo proizvode brenda Kkarikature, iza kojeg stoji Karla Krizmanić (26), po struci inženjerka strojarstva.

- Uvijek sam gajila posebne osjećaje prema umjetnosti i kreativnosti. Tijekom studiranja na Tehničkom fakultetu u Rijeci prijavljivala sam se za crtanje loga, crtala sam razne aplikacije za kamen za obiteljski obrt, a kada je trebalo ubiti dosadu i ubrzati vrijeme, skicirala sam profesore za vrijeme predavanja. U studenom 2018. godine dobila sam poziv za rođendansku proslavu prijatelja.

image
Diana Krizmanić

MALIM KORACIMA DO BIZNISA

Svaki dan, nakon posla i vikendima, sjedila bi za računalom u sobi i radila na potencijalnoj ideji. Sat, dva, pet, kako je stigla. Išla je korak po korak i onda konačno ove godine otvorila obrt.

image
Diana Krizmanić

Do sada je izrađivala karikature za djevojačke večeri, svete pričesti, krštenja, svadbe, rođendane, diplome, godišnjice braka, poslovne poklone...

image
Diana Krizmanić
image
Diana Krizmanić

KLJUČNI TRENUTAK

Razmišljala sam što darovati. Sve što sam u tom trenutku znala je to da ne želim pokloniti nešto što se može pronaći na policama trgovine u zadnji čas. Surfajući internetom, u nadi da ću pronaći dovoljno kreativan i zabavan poklon, naletjela sam na karikature. Istog sam trena uskliknula: Pa ja to mogu izraditi! To je bio onaj ključni trenutak kada je sve počelo. Poklopilo se ono što znam, ono što volim i ono što svijetu treba. Zahvaljujući obiteljskom poslu, odmalena baratam programima za digitalno crtanje zbog čega sam se odmah bacila na posao - priča Karla i priznaje kako prva karikatura koju je napravila nije bila savršena, ali je bila dovoljan vjetar u leđa da za Božić svoju veliku obitelj iznenadi simpatičnim crtežima.

image
Diana Krizmanić

Inženjerka strojarstva Karla uvijek je gajila posebne osjećaje prema umjetnosti i kreativnosti

image
Diana Krizmanić
image
Diana Krizmanić

- Smijeha nije nedostajalo, svi su nestrpljivo čekali da prime svoju karikaturu u ruke. Pristizali su komentari podrške i motivirali me da svoju ideju podijelim s ostatkom svijeta. Već u siječnju 2019. odvažila sam se i kliknula na taj publish gumb. Tada nisam imala viziju, strategiju ni iskustva u radu s klijentima. Kao inženjerka strojarstva, nisam baratala marketingom, prodajom ni ekonomijom. No, sve me jako zanimalo. Svaki dan, nakon posla i vikendima, sjedila bi za računalom u sobi i radila na svojoj potencijalnoj ideji. Sat, dva, pet, kako sam stigla. U veljači 2020. godine otvorila sam obrt i zasukala rukave. Rješavala sam izazove, na koje sam nailazila, korak po korak. Ulagala u ciljane tečajeve i edukacije. Neprestano učila, čitala, usvajala i primjenjivala. Neizmjerno volim stvarati i kreirati - ističe i dodaje kako joj je glavna misija svojim radom na originalan način začiniti i uljepšati životne trenutke vaših najdražih.

image
Diana Krizmanić
image
Diana Krizmanić

OSMIJEH NA LICU

- Svakom se izrađenom novom karikaturom ponosim jer u nju ulažem svoje znanje, pažnju i ljubav. Kroz kreiranje originalnih i personaliziranih poklona pomažem onima koji daruju iz srca i koji žele iznenaditi i oduševiti voljenu osobu. Do sada karikature su se družile na djevojačkim večerima, svetim pričestima, krštenjima, razveselile buduće mladence, uljepšale dan slavljenika na rođendanskim proslavama, promocijama diploma, godišnjicama braka, poslužile kao dobar poslovni poklon kolegama i šefovima, bile zaslužne za poljubac više za vrijeme Valentinova te donijele veselje ispod bora za vrijeme božićnih blagdana. Osim toga uspješno sam obradovala i izmamila osmijeh na lice ljudima unutar Lijepe naše, pa i šire, na što sam posebno ponosna. Karikaturu osim u okviru, ispisujem i na čestitke, što divno upotpunjuje poklon. Bliži nam se vrijeme darivanja. Ako spadaš u grupu onih koji svojim najmilijima žele darovati nešto posebno, nešto što će ih nasmijati, razveseliti i iznenaditi, pa čak i dovesti do suza, a pritom će ostati kao divna uspomena na polici ili zidu sobe, s nestrpljenjem očekujem čuti tvoju ideju - poručuje Karla.

Kkarikature osim na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu možeš pronaći i na službenoj web stranici brenda, www.kkarikature.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 11:02