Nova kolekcija

Zara Home u kući poznate lifestyle blogerice: Ova kuća je njezin neiscrpni izvor inspiracije

www.zarahome.com
 Zara Home
Seoska kuća Miss Maggie izgrađena 1895. godine u Normandiji, gdje Héloïse Brion živi sa svojim suprugom i dvama sinovima

Nakon uspješne suradnje s dizajnericom interijera Athene Calderon, Zara Home nastavlja svoj serijal predstavljanja novih proizvoda za uređenje doma u suradnji s poznatim osobama. Tako je za svoju novu kolekciju ova španjolska kuća odabrala dom lifestyle blogerice Héloïse Brion koja stoji iza Miss Maggie's Kitchen (@missmaggieskitchen).

Héloïse je svijet kuhanja zavoljela već kao dijete. Petnaest godina radila je u modi, a kada je napunila 40, zaključila je da je došlo vrijeme da se posveti svojoj pravoj strasti. U tom se trenutku pojavio Miss Maggie’s Kitchen, osobni projekt o receptima i životnom stilu.

Talent je prepoznala i Zara Home te se udružila s Miss Maggie kako bi predstavila svoju novu kolekciju u njezinoj prekrasnoj kući na selu, izgrađenoj 1895. godine u Normandiji, gdje Héloïse Brion živi sa svojim suprugom i dvama sinovima. Ova je kuća njezin neiscrpni izvor inspiracije.

Kuća u kojoj živi s obitelji izgrađena je 1895. godine i anglo-normandskog je stila. Kada je 2015. godini ostala trudna s drugim sinom, odlučili su užurbani Pariz zamijeniti kućom u prirodi, koja će biti blizu njihovog doma u Parizu. U ovu su se nekretninu zaljubili na prvi pogled.

„Osim što sjedimo i jedemo, kuhanje je čin ljubavi koju iskazujemo svojoj obitelji, prijateljima i gostima; a ostvaruje se u hrani koju poslužujemo i stolu koji predstavljamo.“

Prilikom obnove željela je poštivati stil zgrade - arhitekturu, priču i mjesto. Kada su renovirali kuhinju, cilj je bio optimizirati prostor i stvoriti izgled koji će ostavljati dojam kao da je oduvijek tamo. Lokalni umjetnik je pomogao oko odabira materijala za pozadinu, radnu ploču i police, a riječ je o Pierre de Bourgogne kamenu, koji besprijekorno pristaje kući. Ovdje kuha i po kuhinji stvara ukusne recepte kako bi zatim s prijateljima i obitelji uživala u hrani na otvorenom. Héloïse ne voli pratiti trendove i smatra da dizajn treba odražavati postojeći prostor i osobnost vlasnika.

Omiljena soba u kući je kuhinja, naravno! Tamo provodi većinu vremena. Postoje tri velika prozora tako da je vrlo svijetla i ima prekrasan pogled na otvoreno. Također obožava dnevnu sobu koja je upravo suprotna, tamnija, ali vrlo udobna. Voli u njoj provoditi vrijeme s obitelji.

ZA ČITATELJE JE IZDVOJILA NEKOLIKO SAVJETA ZA POSTAVLJANJE STOLA.

Meni se osobno sviđa da broj držača svijeća, cvijeća ili drugih ukrasnih elemenata bude neparan.

Igranje različitim visinama (čaše, cvijeće itd.) pružit će stolu ritam. Pazite da ne stavite predmete u visini oka na sredinu stola, između uzvanika, jer se neće moći dobro vidjeti i opušteno razgovarati.

Svjetlo i glazba ključni su elementi. Obožavam svjetlost koju pružaju svijeće ili toplo osvjetljenje.

Pazite na detalje. Može se raditi o nečemu jednostavnom poput grančice aromatična bilja iz vašeg vrta, staklenke meda kao znak pažnje.

Pustite mašti na volju! Što se više prepustite, to ćete dobiti bolje ideje.

Miješajte materijale i tkanine (drvo, keramika, metal, lan, staklo, konopac, cvijeće...).

Héloïse Brion možete pratit na IG profilu @missmaggieskitchen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 10:51