DA2 Film Festival

Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival

Pogledajte film o kreativnoj karijeri arhitekta Renza Piana

Broj filmskih festivala u Hrvatskoj kroz nekoliko proteklih godina u stalnom je porastu, a najveći dio njih održava se u Zagrebu. Tom rastućem trendu pridružio se još jedan festival naziva DA2 Film Festival.

DA2 prvi je festival u regiji koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti. Njegovo otvaranje u utorak 8. listopada u 20 sati ostvareno je u suradnji s Milano Design Film Festivalom, a mjesto održavanje je Dokukino KIC u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici.

Filmski program natjecateljskog je karaktera - najbolji film bira publika, a uključuje osam naslova koji će biti prikazani premijerno u Hrvatskoj. Na otvaranju će tako premijerno biti prikazan film “Broken Nature” Alessandre Gallette, koji prati i objašnjava istraživanja provedena na svim razinama našeg prirodnog okruženja - klimatske i prirodne promjene, tehnološka dostignuća i druga, koja su rezultirala istoimenom međunarodnom izložbom na Milanskom trijenalu. Umjetnici su tako, kroz razne vrste dizajna, predstavili svoja futuristička viđenja odnosa ljudi s našim društvenim ekosustavom.

Tijekom pet dana DA2 će nizom filmskih projekcija uz druženja i diskusije s profesionalcima i stručnjacima dati presjek najboljih recentnih filmova koji tematiziraju umjetnost, dizajn, arhitekturu i zanate, te gledateljima otkriti priče koje stoje u pozadini nekih od najznačajnijih svjetskih djela i autora.

Na popisu se nalazi niz filmova poput onoga o nedavno preminulom fotografu “Peter Lindbergh. - Oko” gdje redatelj Gero von Boehm prati Lindbergha na hektičnim fotosetovima diljem svijeta, u njegovu pariškom domu i u rodnom Duisburgu te daje dosad neviđen uvid u njegovu osobnost, rad i razmišljanja.

Osim Lindbergha festival predstavlja i jednog od najpoznatijih arhitekata Renza Piana te kroz film otkriva njegov kreativni proces i razmišljanja koja stoje u pozadini njegovih najpoznatijih projekata.

Ulaznice kupite na www.dokukino.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 17:28