Zagreb Calling

Neuništivi rocker Billy Idol i elektro velikani Faithless nastupaju na Šalati

U čak dva dana na otvorenom koncertnom prostoru stadiona na Šalati 13. i 14. srpnja nastupit će velikani rock i elektro scene. Riječ je o Zagreb Calling festivalu u organizaciji Avalon produkcije koja nam dovodi čak šest odličnih izvođača. – Prvi dan, u ponedjeljak 13. srpnja nastupaju neuništivi Billy Idol i njegovi posebni gosti – Partibrejkersi i Psihomodo Pop. Druge večeri glavne zvijezde su Faithless uz koje nastupaju dvije najkvalitetnije nove hrvatske atrakcije Detour i Nipplepeople. Avalon, kao jedan od najvećih i sigurno najagilnijih promotora iz regije, odlučio je ovu franšizu poslije Beograda patentirati i u Zagrebu, a od sljedeće godine i u Skoplju. – Odlučili smo se za Zagreb jer je Hrvatska u Europskoj uniji, a od odlaska Live Nationa, čini mi se, nema ozbiljnih igrača promotora koji bi radili ozbiljne koncerte ovdje – istaknuo je Boban Milosheski, generalni direktor Avalon produkcije.

Dvadesetak europskih i svjetskih gradova već ima franšizu Calling festivala, a osnovna je ideja da se Callingu u budućnosti pridruže i turističke zajednice gradova, te ozbiljan sponzor. Na Šalati se u ponedjeljak i utorak vrata otvaraju u 18 sati. I Billy Idol i Faithless kao headlineri svirat će pune koncerte koji će trajati i do 105 minuta. U prodaji su samo dnevne ulaznice i dnevne VIP karte. Ulaznice koštaju 229 kuna i ta cijena će biti na snazi do dva dana prije festivala kada se povisuje na 249 kuna. Za VIP treba izdvojiti 350 kuna po danu. – Odlučili smo se za Billyja Idola i Faithless ove godine zato što se radi o izvođačima koji su nevjerojatno dobri i uzbudljivi kada su nastupi u pitanju, koji imaju bezbroj hitova i garantiraju odličnu zabavu. Billy čak ima novi album, a Faithless slave 20 godina, nakon petogodišnje pauze.

Dvadesetak europskih i svjetskih gradova ima franšizu Calling festivala, ove im se godine prvi put pridružuje i Zagreb, a šire se i na cijelu regiju

Nitko s njihovih koncerata nije nesretan otišao kući – rekao je Milosheski. Ovo će biti Billyjev drugi dolazak u Hrvatsku, a posjetitelji će moći uživati u pjesama tvorca bezvremenskih hitova poput “Cradle of Love”, “Dancing with Myself”, “White Wedding”, “Rebel Yell”, “Eyes without a Face” i “Flesh for Fantasy”. Njegova karijera traje čak više od tri desetljeća i zasigurno je jedno od najprepoznatljivijih glazbenih imena na ovim prostorima. Drugi dan na pozornicu će se popeti elektro velikani. Domaća je publika, naime, već nekoliko puta uživala u nastupima Faithlessa kojeg čine karizmatični frontmen Maxi Jazz, multi-instrumentalistica Sister Bliss, te producent Rollo koji će u utorak predstaviti remix album “Faithless 2.0”. Iz potpune anonimnosti, u srpnju 1995. godine izbacuju prvi singl “Salva Mea”, koji završava na prvom mjestu američke dance liste, no globalni uspjeh potvrđuju s jednom od najvažnijih elektronskih pjesama svih vremena – “Insomnia” s multiplatinastog albuma Reverence.

Par godina kasnije izlazi i druga plesna himna “God is a DJ”, a 2001. i treća – “We Come 1”. Hitovi specijalnih gostiju Partibrejkersa i Psihomodo Popa publici su već itekako poznati, od “Hipnotisane gomile”, “Kreni prema meni”, “Hoću da znam”, do “Fride”, “Ja volim samo sebe” i “Donne”. Što se tiče dodatnih sadržaja, organizatori kažu kako hrane neće biti u ponudi. – Posjetitelji će moći kupiti samo piće. Karlovačko pivo je službeno pivo festivala i moći će se kupiti na svim šankovima kojih će biti dovoljno da pokriju broj gostiju. Ostala ponuda pića će uključivati uobičajene stvari, od voda i sokova do alkoholnih pića, iako iz iskustva na ovakvim manifestacijama uvjerljivo najviše ide pivo. Plaćanje će biti u kunama i neće trebati kupovati kupone ili nešto slično – napomenuo je generalni direktor Avalon produkcije, te dodao da će se Zagreb Calling festival apsolutno nastaviti i iduće godine. – Idemo još jače i ozbiljnije sa Zagreb Callingom u 2016. Nadamo se da ćemo sve dogovoriti i objaviti krajem ove godine – najavio je Boban Milosheski. Podsjetimo, karte za festival se mogu kupiti na svim Eventim prodajnim mjestima.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:44