PENDOLO

Zadivljujuća toplina kolekcije rasvjete koja je odjevena u prirodne materijale

 JEFF HOLT/WORKSTEAD
Dizajnirana od strane suosnivača i kreativnog direktora kuće, Roberta Highsmitha, rezultat je rigorozna i precizna kolekcija

Workstead je predstavio svoju najnoviju kolekciju rasvjete, inspiriranu slučajnim susretom sa instalacijama Alexandera Caldera, apstraktnim skulpturama koje je umjetnik popularizirao.

image
JEFF HOLT/WORKSTEAD

Dizajnirana od strane suosnivača i kreativnog direktora dizajnerske kuće, Roberta Highsmitha, rezultat je rigorozna i precizna kolekcija koja je pod utjecajem monumentalne javne skulpture. Sve je počelo prije nekoliko godina nakon što je vijugava vožnja kroz jesenski krajolik dovela Roberta pored kuće i studija Alexandera Caldera, gdje neke od njegovih najpoznatijih velikih instalacija još uvijek stoje pokraj radionice Novoj Engleskoj.

image
JEFF HOLT/WORKSTEAD
image
JEFF HOLT/WORKSTEAD
image
JEFF HOLT/WORKSTEAD

Nakon dugog razdoblja gotovo opsjednutosti djelima pokojnog umjetnika, od kojih je velik dio nastao samo miljama od Highsmithovog novog doma u sjeverozapadnom dijelu Connecticuta, rođena je najnovija kolekcija Worksteada.

Pendolo istražuje stožasti oblik na više razina, od kompaktnog usmjerenog svijećnjaka do niza upečatljivih visilica. Osjenčane forme, odjevene u prirodnu vreću i platno, omekšavaju svaku ikonografsku kompoziciju i prožimaju kolekciju zadivljujućom toplinom.

image
JEFF HOLT/WORKSTEAD

Gledano zasebno, svaki komad je destilacija pokreta u stilu Caldera, koju treba zamrznuti u vremenu ili rekonfigurirati. Rezultirajuća kolekcija serijski je odraz delikatne, ali monumentalne prisutnosti oblika stošca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 03:32