baš ih volimo

Vrijeme je za zabavu: Disko kugle su se vratile i apsolutni su hit u uređenju doma

 Kelly Wearstler x Rotganzen
Dizajneri uvijek traže taj element šoka i začuđenja kada netko uđe u prostor, a disko kugla definitivno pruža taj trenutak

Disko kugle obično nisu sinonim za sofisticiranost, ali bi trebale biti, tvrde oni koji znaju. Ove sezone za dodatnu zabavu u svome domu, pojedinci donose ovaj retro element u prvi plan. To je moderna ideja uređenja koju naši domovi zaslužuju dok plešemo u sezoni zabava koje slijede.

Međutim, osim njihove trenutne aktualnosti u pred blagdansko vrijeme, zašto su sada u trendu disko kugle i kako mogu oživjeti naše prostore? U svojoj raspravi o ovom nekonvencionalnom trendu uređenja interijera, stručnjaci otkrivaju sve.

ZAŠTO SU DISKO KUGLE U TRENDU?

„Dizajneri uvijek traže taj element šoka i začuđenja kada netko uđe u prostor, a disko kugla definitivno pruža taj trenutak”, objašnjava kalifornijska dizajnerica interijera, Jennifer Beckley Sides iz JB Sides + Co za Livingetc. „Sama činjenica da raspravljamo o disko kuglama mi govori da smo na pragu zanimljivog trenutka”, dodaje.

Osim toga, ako itko ima moć ustanoviti trend, to je Kelly Wearstler. Proslavljena dizajnerica koja je upravo surađivala s nizozemskim umjetničkim kolektivom Rotganzen kako bi dizajnirala Quelle Fête – kolekciju od pet disko kugli koje su inspirirane sjajem Los Angelesa. Možda ne iznenađuje da je Quelle Fêteis trenutno jedna od najpoželjnijih kolekcionarskih serija. Jer, naravno, svi žele tulumariti.

„Rotganzenova serija Quelle Fête utjelovljuje prekrasnu napetost radosti i tuge i briše granice između dizajnerskih objekata i umjetnosti, tako da su savršen prvi partner za ovaj novi pothvat”, objašnjava Kelly u raspravi o svojim disko kuglama. „Pet komada koje predstavljamo, inspiriranih mojim rodnim LA-om, imaju tako razigran humor o sebi - znam da će biti veliki hit!”

Osim toga, kada tražimo ideje za božićno ukrašavanje s uvijek zabavnim zaokretom, pogledamo u dom modne dizajnerice Alice Temperley - gdje se ovi trendi komadi koriste u izobilju.

Dok nas je Kelly već naučila da disko kugle ne moraju živjeti na stropu – Alice je to pojačala tako što je svoje komade spustila na pod – i pritom odjenula svoj hodnik za svečanu sezonu. Ili, za daljnju nekonvencionalnu ideju modernog doma, Jennifer preporučuje korištenje disko kugle umjesto lustera. „Definitivno bih pokušala pronaći pravi prostor - kao što bi to nedvojbeno pokušao učiniti svaki odvažni dizajner”, dodaje.

Kada je u pitanju ova sezona, vrijeme je za zabavu - a disko kugle su apsolutni trend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:20