SOLARNA DEKA

Vjerujemo da će nam ovaj dodatak u kućanstvu svima dobro doći kad uskoro zahladi

 People Power
Projekt također ima za cilj naglasiti potrebu da se održivi izbori učine pristupačnijim svima

U nastojanju da obnovljivu energiju dovede do onih kojima je potrebna, Mireille Steinhage, koja je diplomirala dizajn na Central Saint Martinsu, izumila je deku na solarnu energiju.

Solarni pokrivač je grijana deka na solarni pogon koja se može omotati oko osobe ili prebaciti preko sofe kako bi usmjerila toplinu prema onima koji sjede na njoj. Dizajnerica je razvila ovaj pokrivač kao dio svog projekta koji istražuje načine kako proizvode obnovljive energije učiniti što pristupačnijim, a projekt je nazvala People Power.

Parlament Ujedinjenog Kraljevstva izvijestio je da je 2020. godine 14,5 milijuna ljudi živjelo u relativnom siromaštvu nakon troškova stanovanja u UK-u. Uzimajući u obzir rastuće troškove života, ovaj projekt ima za cilj pomoći ljudima da se ugriju unatoč poteškoćama zbog velikog porasta cijena energije.

Solarni pokrivač se napaja sunčevom energijom. Koristi solarnu energiju za proizvodnju električne energije i štedi energiju usmjeravanjem topline prema korisniku. Izolira toplinu na neposrednoj periferiji i izbjegava rasipanje energije na zagrijavanje cijelog prostora.

Solarni panel, koji radi u većini vremenskih uvjeta, dizajniran je za postavljanje pored prozora. Može se koristiti za punjenje prijenosne baterije koja se zatim može koristiti za napajanje deke, zajedno s drugim predmetima u domu. Prenosivost pokrivaču daje prednost što nije predviđen za samo jedno mjesto i mogućnost proširenja njegove upotrebe.

Projekt također ima za cilj naglasiti potrebu da se održivi izbori učine pristupačnijim pružanjem prihvatljivih načina za stvaranje udobnih domova za sve, a planirana cijena proizvoda je oko 120 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 15:51