ljestve za sve

Vintage ljestve su toliko šarmantna i genijalna dekoracija da im nitko ne može odoljeti

@little_house_vintage_built/
 little_house_vintage_built
Mnogi kreativci i ljubitelju „ uradi sam” projekata zasukali su rukave i od starih i odbačenih ljestava napravili iznenađujuće predmete

Ako ste zaljubljenik u dizajn i uređenje doma vjerojatno vam nije promakao jedan dosta neobičan trend kojeg jako često viđamo u posljednje vrijeme na sve strane. Naime, radi se o trendu ljestvi, jako puno domova koji su uređeni u skandinavskom ili rustikalnom stilu odabire baš ovaj detalj kao zanimljiv naglasak u svojim spavaćim sobama ili kupaonicama, ali ovaj trend je i nešto više od toga. Mnogi kreativci i ljubitelju „ uradi sam” projekata zasukali su rukave i od starih i odbačenih ljestava napravili iznenađujuće predmete koji su iskorištenu skoro u svakom obliku. U slučaju da imate viška vremena i ne možete odoljeti ovome trendu, donosimo vam samo neke primjere koji će vas sigurno inspirirati da udomite bar jedne ljestve u svome domu.

Male ljestve kao postolje za biljke

Ovo je vjerojatno jedan od najčešćih načina reciklaže starih malih ljestava. Zahvaljujući manjim dimenzijama mogu se smjestiti skoro bilo gdje, a u dom donose pomalo rustikalnog šarma pogotovo kada se spoji zelenilo biljka i prirodni izgled drva.

Ljestve kao ukras

Predivno je kako ljudska kreativnost od svačega može stvoriti ukras. U ovom slučaju su malo veće, stare ljestve iskorištene kao naglasak koji upotpunjuje cjelokupni rustiklani stil u domu. Na njih je dodano nekoliko malih biljčica kako bi se dodatno povećao dojam ukrasa i to je to. Baz previše muke idealno i kreativno popunjen prazni zid.

Stalak za fotografije

Ove divne stare ljestve su ostavljene u svome izvornom stanju, izgledom pomalo čak i derutne ipak zrače neodoljivim šarmom. Uz pomoć poljskog cvijeća i nekoliko crno - bijelih fotografija ljestve su postale zvijeda prostora.

Umjesto polica

U ovom odličnom primjeru prenamjene ljestava, vlasnik se odlučio postaviti stare velike ljestve na zid, tik do samog stropa i iskoristit ih kao plitke police u koje je umjestio dekorativne detalje. Genijalno, zar ne?

Ljestve kao vješalica

Ovo je jedan od najčešćoh primjera koji viđamo u posljednje vrijeme. Ljeste su obično iskorištene kao samostojeća vješalica za razne tkanine, od ručnik, do deka pa sve do odjeće. Odlična zamjena za onu jednu stolicu koja obično nosi sav teret odjeće s kojom ne znamo gdje bismo. Pomalo nehajno obnovljene i obojane u bijelu boju odlično se uklapaju u ovaj boho stil doma.

Viseće ljestve

Za sam kraj donosimo jednu potpuno drugu razinu prenamjene ljestava. U ovom slučaju one su obješene s stropa i služe kako bi se na njih ovješale biljke, ali postoje i drugi slučajevi u kojima ljestve u ovoj opciji na sebi sadrže viseće žarulje ili lustere. Svaka pohvala na ideji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 20:57