LINEAR LEGO

Veseli i šareni viseći luster ili podna lampa od prenamijenjenih LEGO kockica

 Ben Glezer
Unutar okvira LEGO svjetiljke, dizajneri su integrirali 7W opalno raspršenu linearnu ekstruziju koja odiše blagim LED sjajem

Studio za dizajn rasvjete Ambience sa sjedištem u Melbourneu predstavio je Linear LEGO Luminaire — ultimativni razigrani kaleidoskop boja - prenosi Designboom. U potpunosti izrađen od prenamijenjenih LEGO kockica i ploča, elegantna i minimalistička svjetiljka zrači svjetlom kroz opalno raspršenu LED ekstruziju, koja zajedno sa živopisnim okvirom daje otkačen karakter u prostor u kojem se naše. S priloženim savitljivim kabelom, svjetlo se može objesiti na strop kao visilica ili postaviti uspravno na tlo kao ukrasni skulpturalni komad.

image
Ben Glezer
image
Ben Glezer

U razigranom, ali praktičnom dizajnu, uski okvir rasvjete sastavljen je od prenamijenjenih LEGO komada, s pažljivo odabranim bojama koje odišu živošću i karakterom. Komad je idealan za prostore za dječja druženja, ali i toliko šarmantan da se može uklopiti u bilo koji prostor, pogotovo ako ste ljubitelj LEGO kockica. Unutar okvira LEGO svjetiljke, dizajneri su integrirali 7W opalno raspršenu linearnu ekstruziju koja odiše blagim LED sjajem. Nadalje, svjetiljka dolazi opremljena savitljivim kabelom u dvije usklađene boje, što omogućuje da se svjetlo objesi na strop ili postavi na zid.

image
Ben Glezer
image
Ben Glezer

Linear LEGO Luminaire dio je asortimana Symphony studija Ambience, koji je specijaliziran za kreativni dizajn linearne, viseće, profilne, ‘LED neonske‘ i trakaste rasvjete. Osnovan 1987., Ambience je proizveo projekte za nekoliko klijenata uključujući Aesop, MUJI, Hilton i druge. Njihov rad dobio je priznanja na brojnim međunarodnim nagradama za dizajn uključujući [d]arc, LIT i London Lighting Design Awards.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:21