Ručno izrađeni detalji

Večer s prijateljicama

Čaša vina, kolač i puno smijeha

U pojedine božićne ukrase isplati se uložiti koju kunu više, ali naglasak treba biti na osobnim i povoljnim ručno izrađenim detaljima. To je bila nit vodilja producentice Mirne Bučević

Ovaj ću Božić provesti s prijateljicama. Nisam sklona kompliciranim uzorcima i natrpanim kompozicijama, već čistom dizajnu i jednostavim linijama, no kako blagdansko vrijeme ipak sugerira toplinu, obilje i usudila bih se reći – kič, ideja božićnog kutka je spoj starinskog štiha s modernom i skandinavskom božićnom pričom.

Prilikom dekoriranja vodila sam se mišlju kombiniranja onoga što imamo iz obiteljskog naslijeđa i boljih vremena te kako upregnuti vlastitu kreativnost, pa s malo novca i vlastitim rukama napraviti nešto svoje, osobno, originalno i – jeftino. Jedan dio ukrasa sam kupila jer je moja božićna tradicija svake godine kupiti po jedan ili dva, a najveći sam dio napravila sama: vunene pompone i zvijezde za bor od platna. Kombinacijom skupljih i posebnih staklenih ukrasa te jednostavnih i zanimljivih vlastitih relativno je lako i uz malo ulaganje postići “wow” efekt.

Poklone sam zamotala pakpapirom, a potom sam bušilicom za papir u obliku kruga i zvijezde izradila ukrase od kartona i zalijepila ih. Bušilica se može kupiti u bilo kojem hobby shopu, a kasnije se može koristiti za bilo kakvu vrstu dekoracije. Svaki je poklon posebno osmišljen za osobu koja ga prima pa sam tankim fl omasterom, ručno i kaligrafi jom, ispisala poruke koje sugeriraju moju želju toj osobi u sljedećoj godini – poput “radosti” ili “ljubavi”.

Još jedan zanimljiv detalj je ogledalo s nacrtanom imelom i porukom “ljubljenje”. Budući da je riječ o večeri s prijateljicama, to je moja želja za sve nas. Taj se fl omaster kasnije može upotrebljavati i vrlo se jednostavno briše vodom, a moguće ga je kupiti u knjižari. Središnja dekoracija na stolu su imex grane u visokoj vazi, traju po dva tjedna, a nisu skupe. Na stolu su i obični bijeli tanjuri koje svatko ima u kući, a ukrašeni su velikim lizalicama na kojima su kartonski natpisi s imenima. Na stolu je butelja skandinavskog začinjenog vina te kuglof s recepturom mramornog kolača, na čemu zahvaljujem ljudima iz restorana Bocca Marai koji su ga ljubazno ispekli. U konačnici, 20 kuna potrošila sam na zamatanje poklona, 240 kuna za ukrašavanje stola te 260 kuna za ukrašavanje bora.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 19:08