Terra naslonjač i sofa

Uzgoji namještaj u svom dvorištu

Iz talijanskog dizajnerskog studija Nucleo proizašla je sjajna ideja koja će se svidjeti svima koji imaju dvorište ili travnjak. Radi se o proizvodu Terra, odnosno naslonjaču ili sofi koje možete uzgojiti.
Da, dobro ste pročitali - uzgojiti. Proizvod se sastoji od baze, koja je po točno određenoj shemi laserski izrezana iz kartona te se slaže poput 3D puzzli. Utore u bazi zatim treba ispuniti glinom, sitnom ciglom ili kamenčićima, preko kojih dolazi sloj zemlje.

Prema uputama dizajnera sve zatim treba prekriti tankim slojem pijeska na koji se posije trava. Uz redovito zalijevanje nakon 10-ak dana trebale bi niknuti prve vlati trave koje redovito treba šišati na visinu od 3 centimetra. U svoj zeleni Terra naslonjač vlasnici se mogu zavaliti nakon otprilike dva mjeseca, kada bi on trebao biti potpuno spreman za upotrebu. Ova ideja je javnosti prvi put predstavljena još 2000. te su primjerci prodani diljem svijeta, no dizajneri su 2005. shvatili da im se izrada Terre u vlastitoj proizvodnji jednostavno ne isplati. Sada, kada je održivi dizajn u svijetu vrlo tražen i popularan, ponovo su oživjeli projekt i pokrenuli kampanju na Kickstarteru u nadi da će prikupiti dovoljno sredstava za masovniju proizvodnju.

Izvor: Kickstarter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 10:42