IDEMO NA BALKON

Uredite svoj vanjski prostor do savršenstva uz ove inspirativne dekore

 SHUTTERSTOCK
Ako ovog proljeća želite sa stilom urediti svoj balkon donosimo vam nekoliko inspiracija

Vrijeme napokon postaje ljepše i temperature lagano rastu, što znači da želite više vremena provoditi vani. A ako to želite učiniti sa stilom mi vam donosimo inspiraciju kako vrhunski srediti svoj balkon. Da ne budemo previše dramatični, ali ovi su otvoreni prostori romantičniji od balkonske scene Romea i Julije. Dakle, da biste postavili scenu Shakespeareovih razmjera – onu malo moderniju i puno manje tragičniju - nadahnite se ovim idejama i savjetima. Sada samo trebamo pronaći Romea ...

image
House Beautiful

Postavite ljuljačku

Klupe za ljuljanje nisu samo za velika dvorišta. Ako vaš balkon ima prostora za to i možete čvrsto zakačiti kuke, dobro osigurajte ljuljačku kako biste se mogli opustiti i uživajte u svome pogledu. Samo dodajte nekoliko jastuka za udobnost.

image
Thomas Loof

Iskoristite dobar pogled

Ako je vaš balkon dovoljno velik, pretvorite ga u blagovaonicu na otvorenom. Ovdje se umjesto prostora za sjedenje nalazi ležerni kutak za objedovanje na otvorenom. S pogledom na more i popunjen tropskim biljaka, ovaj balkon odlikuje se minimalnim dekorom, što nam omogućuje da se usredotočimo na prirodni okoliš.

image
Fantastic Frank

Postavite nadstrešnicu

Pokrijte svoj balkon da biste stvorili hlad i zaštitu. Ipak ne morate graditi trajnu strukturu. Umjesto toga postavite tkaninu ili ceradu na kutne stupove za boemski izgled.

image
Anna Spiro Design

Odaberite svijetli namještaj

Odlučite se za otomane umjesto stolića za kavu kako bi kad zatreba mogao poslužiti kao odmorište za noge. Na taj ćete način moći odmarati i udobno se smjestiti ili ga koristiti kao stolić dodavanjem poslužavnika.

image
Fantastic Frank

Koristite namještaj koji štedi prostor

Ne morate imati prostrani balkon da biste ga dobro iskoristili. Odlučite se za namještaj koji štedi prostor, poput ove drvene klupe. Zatim ju učinite ugodnom i privlačnom postavljanjem ovčje kože na nju, dodajte boju i uzorak s nekom drugom tkaninom i smjestite biljku u kut.

image
Commue Design

Objesite odvažni luster

Odvažni luster je mali detalj koji može značiti jako puno za izgled eksterijera. Ali svakako je bitno prilagoditi kontekst s detaljima, postavite materijale nadahnute prirodom kao što su drvo, keramika i bilo što od ratana.

image
Lauren Stephanie Wells

Neka bude dnevni boravak na otvorenom

Koristite formulu dizajniranja dnevnog boravka na svom balkonu kako biste osigurali da je to mjesto na kojem ćete zapravo željeti provoditi vrijeme. Odnosno postavite dva naslonjača, udoban kauč, stolić, luster i prostirka. Budući da se radi o otvorenom prostoru sajmovi su vrlo dobra mjesta za pronaći namještaj za vanjske prostore.

image
Fantastic Frank

Biljna kolekcija

Sada je vrijeme da si date oduška i nabavite koliko god biljaka želite i postavite ih na svoj balkon. Osim što su prekrasan dekor mogu služiti i kao zaštita od neželjenih pogleda.

image
Commune Design

Ne suzdržavaj se

To što je vaš balkon vani ne znači da ne možete kanalizirati ideje koje imate za unutarnje uređenje. Na ovom je balkonu Commune Design presvukao jastuke za stolice u zabavnu boju i postavio nadstrešnicu u kontrastnoj boji. Slijedite cijelu ideju i objesite zavjese kako bi ovaj vanjski prostor što više nalikovao unutarnjem.

image
Fantastic Frank

Postavite žarulje na žici

Da biste dobili intimnu scenu na balkonu kad sunce zađe, omotajte nekoliko lampica oko ograde. I naravno, ne zaboravite popuniti scenu s nekoliko stolaca sa zanimljivim jastucima ili simpatični pomoćni stolić za piće po izboru.

image
Nicole Franzen

Kao na domoru

Ako je vaš balkon dovoljno velik, umjesto klasičnog namještaja odlučite se za ležaljke za čitanje i sunčanje. Zatim objesite viseću mrežu za drijemanje na otvorenom.

image
Fantastic Frank

Stvorite osjećaj privatnosti

Umjesto stolaca ili veće vanjske sofe, odlučite se za klupu. Zauzet će manje prostora, ali može biti jednako ugodno ako dodate dobar jastuk i pokrivač. Pregrada za sobu također može stvoriti lijepu iluziju privatnosti ako prostor dijelite sa susjedom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 17:41