4 COOL IDEJE

Uredite dom poput pravog Instagram influencera

 Instagram/@madelynnfurlong
Ako nije na webu, kao da se nije ni dogodilo - zar ne?

U vremenima kada su društvene mreže jedne od glavnih medijskih platformi, sasvim je razumljivo da su ubrzo počele diktirati i trendove. Između ostaloga, društvene mreže postale su mjesto gdje nerijetko nalazimo inspiracije za uređenje doma, a u tome prvenstveno prednjači Instagram sa svojim influencerima.

Uzmimo za primjer Madelynn Furlong, uspješnu poduzetnicu i dizajnericu interijera koja na svom Instagram profilu ima preko 200 tisuća pratitelja. U nastavku vam donosimo četiri ideja kako i sami možete urediti vlastiti dom poput pravog Instagram influencera.

1. Isprobajte različite teksture

Prošli su dani kada su glatke, sterilne boje u prostoru bile glavni hit. Danas ljubitelji dizajna, a među njima i isami nfluenceri, sve više žude za ugodnim, nijansiranim interijerima koji obiluju različitim teksturama. Klasična bijela sjedeća garnitura, smeđa dekica i stolić od kvalitetog mramora savršeno se uklapaju u dnevni boravak dizajnerice te stvaraju osjećaj topline u prostoru.

2. Stvorite 'kreativni' nered u prostoru

Savjetnica Marie Kondo bila je u pravu - prekomjerni nered u domu apsolutno nikome ne donosi radost, a naročito ne onima koji žele svoj dom urediti po Instagram 'pravilima'. To ne znači da vaš stan ili kuća uvijek moraju izgledati savršeno, dovoljno je da stvorite takozvani 'kreativni' nered u interijeru. Koristite sitne detalje, dekoracije i sve ostale elemente u prostoru za koje mislite da se savršeno uklapaju u vaš dom, a da sve zajedno pritom ne izgleda kaotično i neuredno.

3. Uzmite si vremena

Kako biste stvorili Instagram-friendly dom, važno je da si uzmete neko vrijeme prije početka uređivanja. Naime, to nužno ne znači kupovanje novih i često skupih komada namještaja ili nekih drugih dekoracija. Umjesto toga radije se odlučite za 'starije' stvarčice koje već otprije posjedujete, a ako uključite maštu, možete ih i preurediti kako bi izgledale kao nove.

- Ne kupujte stvari tek toliko da biste ih kupili. Radije dobro razmislite o namještaju i dekoracijama koje vam trebaju i tek tada odlučite o njihovoj kupnji - rekla je dizajnerica za portal My Domaine.

4. Uredite dom po vlastitom ukusu

Budimo iskreni - većina nas influencere povezuje direktno s trendovima. Međutim, što se tiče uređenja vašeg doma, ne bismo vam preporučili slijepo slijediti trendove. S time se slaže i dizajnerica Madelynn koja misli da je upravo slijepo vođenje za trendovima jedna od najvećih pogrešaka pri uređenju doma koje možete učiniti.

- Odvojite neko vrijeme kako biste otkrili tko ste i koji je vaš jedinstveni stil. Vaš će dom sigurno izgledati mnogo ljepše ako ga uredite onako kako samo vi to želite, uostalom i vi ćete se osjećati mnogo ugodnije u njemu. Moj stil u doomu je prilično pomiješan, puno vintage detalja susreće se s novim, različitim teksturama, suptilnim bojama, ali i puno osobnosti. Naime, prilikom uređenja svoga doma željela sam stvoriti prostor u koji ću se uvijek uživati iznova vraćati - zaključuje dizajnerica.

Izvor: My Domaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 12:22