NEODOLJIVO

Upoznajte Lucie Kaas, danski kolektiv koji skandinavskom dizajnu daje novu zabavnu dimenziju

 Lucie Kaas
Otkako je osnovan, asortiman proizvoda Lucie Kaas prerastao je stalke za jaja i proširio se na kućni dekor

Klasična i bezvremenska, a opet hirovita i zabavna, Lucie Kaas je danska agencija koja skandinavskom dizajnu daje novu svjetlost od 2012. godine kada ju je osnovao Esben Gravlev Rasmussen. Njihov glavni cilj bio je oživjeti kućne predmete iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina, uključujući proizvode poput jedinstvenih stalaka za jaja "Bordfolk". Mali i neodoljivi, simpatični drveni stalci predstavljaju različite likove, svaki sa svojim stilom i osobnošću, i zasigurno će uljepšati bilo koji stol.



Otkako je osnovan, asortiman proizvoda Lucie Kaas prerastao je stalke za jaja i proširio se na kućni dekor i ostale kuhinjske potrepštine koje su iznimno zanimljive svojim izgledom, ali su također dizajnirane da vas natjeraju na razmišljanje. Iako se Esbenov tim po pitanju nadahnuća ipak osvrće ka prošlosti, također se fokusira na stvaranje novih interpretacija starinskog dizajna. Iako su relativno novi, elegantni dizajn Lucie Kaas bilježi jako veliki međunarodni uspjeh u području dizajna.

Esben vodi tvrtku u novim smjerovima kroz suradnju s nacionalnim i međunarodnim dizajnerima koji donose svježe perspektive i eksperimentiraju koristeći razne boje, oblike i materijale. Njihova filozofija dizajna ne slijedi nikakva kruta pravila; umjesto toga, Lucie Kaas želi unijeti ljepotu u svaki dom i još k tome nadodati jedan neobičan zaokret. Kao što je navedeno na njihovoj web stranici luciekaas , proizvodi Lucie Kass "temelje se na onome što volimo, našim putovanjima, interakcijama i raspoloženjima".



Lucie Kaas ima sklonost prema podcjenjenom dizajnu. Crpeći utjecaj iz nekoliko izvora, uključujući dansku prirodu i urbane krajolike, dizajnerski kolektiv stvara raznoliku ponudu svježih i modernih te urbanih kućnih potrepština, od lampi do vaza, šalica za čaj do zrcala i nosača biljaka pa do predivnih drvenih figurica.

Ovi se izvanredni komadi savršeno uklapaju u moderne skandinavske interijere, svakako na umu imajući stvaranje svima već poznate i popularne atmosfere "hygge" - danska riječ za osjećaj ili trenutak koji mogu biti šarmantni, ugodni ili posebni, a odnosi se također i na stil uređenja koji teži istoj definiciji.

Lucie Kaas redovito surađuje s dizajnerima, uključujući stručnjake za dizajn iz tvrtke Sketch Inc. - s kojima su zajedno stvorili zadivljujuću kolekciju ručno oslikanih lutki Kokeshi. Lutke Kokeshi inače su drevne japanske drvene lutke koje se izrađuju još od 1600. godine, a ranije su popularizirane u video igricama da bih ih sada Lucie Kass iznova oživili u uređenju doma.

Zanimljiv zaokret u izradi Kokhesi lutkica u danskom brendu je da one predstavljaju neke od najvećih ikona i legendi u svijetu glazbe, mode i umjetnosti. Sastav likova uključuje utjecajne osobe poput Audrey Hepburn, Fride Kahlo i Andyja Warhola, ručno izrađene i jedinstvene. Neke od ovih figurica također dolaze u obliku privjeska za ključeve ako tražite manju, prijenosnu opciju. Na taj način svoju omiljenu ikonu možete nositi kamo god krenuli.

Osim Kokhesi lutkica Lucie Kass u ponudi ima i jako šarmantne drvene figurice raznih životinja poput medvjeda ili slonova i jednostavno im je nemoguće odoljeti. A svakako je nužno i spomenuti predivne lampe iz serije Vera te Macaroon i dekorativne detalje iz serija Leaflike i MASQ. U Hrvatskoj Lucie Kaas proizvode možete pronaći u Dizajnholiku @dizajnholik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 04:04