PROFIL

Upoznajte kreativnu obitelj Krajačić iz brenda Judita’s World

Sto posto prirodne i ekološki prihvatljive posudice za djecu. Plastika i silikon loše su opcije, pogotovo za dječje tijelo. Ono što velike kompanije skrivaju jest činjenica da su BPA-free proizvodi marketinški trik. Ta plastika sadrži mnogo drugih “neimenovanih” toksičnih spojeva koji su jednako štetni kao i BPA. Mi smo se odlučili boriti protiv toga i ponuditi roditeljima alternativu, kaže ekipa iz domaćeg brenda Judita’s World

Judita’s World je mali obiteljski biznis u sklopu kojega su u ponudi eco-friendly posudice za bebe i djecu. Riječ je o posudicama od bambusa koje su, osim što su sigurne za posluživanje hrane djeci, ekološki prihvatljive i za prirodu. Njihova je posebnost i u tome što se mogu pričvrstiti za stol ili hranilicu pa ih djeca ne mogu prevrnuti ili baciti na pod.

Judita’s World čini mala obitelj - Judita, Marko i Irina Krajačić, a upravo Irinu pitali smo kako je počela cijela priča.

- Cijela priča o pokretanju poslovanja počela je otprilike rođenjem naše kćeri Judite. Nakon isteka porodiljnog dopusta Marko i ja odlučili smo da se neću vratiti na svoj prijašnji posao kako bih mogla još neko vrijeme provesti kod kuće s Juditom. S vremenom smo shvatili koliko je to bila odlična ideja za cijelu obitelj te smo počeli razmišljati kako da to i nastavimo. Otkad smo se upoznali, razmišljali smo o pokretanju vlastitog poslovanja i imali smo mnogo ideja - kaže Irina koja se prisjeća kako je sve počelo uvođenjem dohrane.

U ponudi su dva seta proizvoda: zdjelica sa žlicom i tanjur s vilicom, a uskoro na tržište stižu i pamučne vrećice

- Puno smo istraživali kako joj servirati hranu. Plastične i silikonske posudice smo brzo prekrižili jer osim što su nezdrave, također su i ekološki neprihvatljive. Tada smo naišli na posudice od bambusa, koje smo odmah zavoljeli - objašnjava.

CNC STROJ

Posudice su u potpunosti od bambusa koji se nakon sjetve reže na tanke daske te se nakon toga preša oko mjesec dana.

- Nakon toga se putem CNC stroja izrađuju udubljenja u tanjurićima, odnosno zdjelicama. Na kraju se laserski utiskuje logo te se posudice ručno obrađuju kako bi rubovi bili savršeno prilagođeni bebama i djeci. Proces izrade je dugotrajan s obzirom na to da se u proizvodnji koristi samo drvo, dok su druge posudice, koje možete pronaći na tržištu, napravljene od mješavine bambusovih vlakana, ljepila, melamina ili boje - objašnjava Irina i dodaje kako je riječ o 100 posto organskom bambusu koji je ekološki prihvatljiv i zdrav odabir za serviranje hrane.

Marko i Irina Krajačić mladi su bračni par koji ima kćer Juditu po kojoj su i nazvali svoj brend koji je u kratkom roku osvojio domaće tržište

- Naš je osobni stav da su plastika i silikon loše opcije kada dolaze u dodir s hranom, pogotovo za dječje tijelo. Ono što velike kompanije skrivaju jest činjenica da su BPA-free proizvodi marketinški trik. Ta plastika sadrži mnogo drugih ‘neimenovanih’ toksičnih spojeva koji su jednako štetni kao i BPA. Ti spojevi utječu na hormone dovodeći ih u neravnotežu i narušavajući tako zdravlje, što u konačnici može dovesti do malignih bolesti. Ako u dućanima zavirite na police s dječjim proizvodima, primijetit ćete kako je 90 posto tih proizvoda plastično. Mi smo se odlučili boriti protiv toga i ponuditi roditeljima alternativu - ponosna je Irina Krajačić.

Judita’s World nastoji promovirati njegujuće roditeljstvo, zdrav način života, zdrave recepte i prehranu...

Zasad su u ponudi dva seta proizvoda: zdjelica sa žlicom i tanjur s vilicom. Uskoro u ponudu stižu pamučne vrećice, koje su u potpunosti ručno rađene u Hrvatskoj, te će se moći personalizirati tako da se ručno koncem izveze, primjerice, ime djeteta. Ideja je da vrećice služe za zaštitu posudica kada ih nosimo na putovanje, u restoran itd.

- Smisao je da djetetu bude primamljiva, ali to je također još jedan vid smanjenja upotrebe plastičnih vrećica. Judita’s World od početka gradimo na vrijednostima u koje iskreno vjerujemo i upravo u tom smjeru želimo razvijati naše poslovanje. Dakle, nije riječ samo o posudicama. Nastojimo promovirati njegujuće roditeljstvo, zdrav način života, zdrave recepte i prehranu... - priča nam ova kreativna mama, a upravo o tim temama moći ćete čitati i na njihovu blogu na web stranici juditasworld.com. Sve čime se bavi ova vesela obitelj pratite i na njihovoj FB i IG stranici @juditasworld, a, vjerujte, planova za budućnost itekako imaju.

NEKOLIKO NOVITETA

- Uz mnogo vlastitih ideja, često nam i korisnici sugeriraju koje bi proizvode voljeli vidjeti u našem asortimanu. U idućih nekoliko mjeseci namjeravamo uvesti nekoliko noviteta. U vidu imamo i neke veće projekte, ali to će još neko vrijeme ostati tajna - kroz smijeh zaključuje Irina Krajačić.

Više informacija na: Judita’s World

Foto: Matea Bakarić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:11