PROJEKCIJE

Umjetnički duo koristi dronove za vizualizaciju prošlosti i budućnosti arhitekture

 DRIFT
DRIFT koristi tehnologiju dronova za stvaranje ovih svjetlosnih projekcija

Kako je Koloseum izgledao u starom Rimu? A kako će Sagrada Familia izgledati kada bude gotova? Ovo su neka od pitanja na koja svojim svjetlosnim zračnim skulpturama nizozemski umjetnički dvojac DRIFT odgovara. Nakon što su usavršili svoj softver za dron, uspjeli su stvoriti umjetnička djela koja transformiraju prostor i pomažu vizualizirati nemoguće - prenosi My Modern Met.

image
DRIFT

Kroz nevjerojatne rendere u prirodnoj veličini, DRIFT ponovno zamišlja budućnost arhitekture. Ideja o korištenju tehnologije drona kao arhitektonskog rješenja dvojcu je prvi put došla nakon spaljivanja Notre Damea. DRIFT je bio zainteresiran za korištenje svjetla za obnovu povijesne crkve i to ih je navelo da istraže kako bi se tehnologija mogla primijeniti na druge poznate dijelove arhitekture.

Radeći s pouzdanim partnerima Drone Stories i Nova Skystories, kao i timom multidisciplinarnih stručnjaka, DRIFT koristi tehnologiju dronova za stvaranje ovih svjetlosnih projekcija. Ne samo da ove skulpture iz zraka mogu otkriti ljepotu povijesnih spomenika, već bi se mogle primijeniti da se vidi kako bi budući arhitektonski projekti mogli promijeniti strukturu grada.

image
DRIFT

"Velika zgrada može dramatično promijeniti krajolik grada. Možemo pomoći u vizualizaciji utjecaja na koji nova struktura može obogatiti gradski krajolik ili u vizualizaciji kako se društvo u može odraziti na njega," kaže umjetnik Ralph Nauta, koji je zajedno s Lonneke Gordijn osnovao DRIFT. "Može pomoći pokazati lokalnoj zajednici kako će njihov grad izgledati. Ili pomoći proslaviti trenutak kada se struktura podiže i pokazati krajnji cilj. Pokrenuli smo tvrtku pored naše umjetničke prakse kako bismo pomogli kreativcima da istraže te ideje."

image
DRIFT

DRIFT-ov projekt je nevjerojatan spoj umjetnosti i tehnologije. Uvidjevši potencijal bespilotnih letjelica, dvojac je uspio primijeniti njihove mogućnosti u novim poljima i tako dati arhitektima novi alat za vizualizaciju budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:38