Ukrasne posudice Katice Šaronje

Danas u njih stavi pisanice, a sutra ključeve i nakit

Ako vam je dosta klasičnih, uvijek istih uskrsnih dekoracija i u potrazi ste za nečim drugačijim, vrlo vjerojatno će vam se svidjeti priča koju vam donosimo danas. Priča je to, naime, o totalno fora šalicama od tkanine koje izrađuje Katica Šaronja, kreativka kojoj je šivanje još od mladosti velika strast, a posebno voli izrađivati razne predmete od raznih tkanina poput igračaka, lutkica, cvijeća…i ovih divnih šalica.

Krojene u dva lica

U posljednje vrijeme, kaže, posebno je zanimaju ukrasni jastuci, posteljina za djecu, ali i praktični odjevni dodaci kao što su torbe i nakit. – Šivanje je za mene odmor i opuštanje, zaborav od svakodnevice – ističe Katica koja šalice izrađuje od raznog materijala i vatelina kojim se pune. – Krojene su u dva sloja: postava i lice, a između je vatelin kojim se postiže čvrstoća i volumen. Mogu služiti kao košarice za uskrsna jaja, ali i kao idealno spremište za odlaganje malih stvari poput ključeva, mobitela, nakita. Također mogu poslužiti i kao zdjelica za bombone, kekse ili grickalice. Dakle, sve po potrebi – objašnjava Katica te dodaje kako se uz šalice mogu izraditi i prigodne dekoracije. – Ako se radi o Valentinovu, mogu se sašiti srca, a uz Uskrs koka ili zec – ističe.

Forma ostaje ista

Posebnost šalica je, kaže Katica, što su kvalitetno sašivene te se mogu prati u perilici, a nakon pranja ne gube formu. Cijena jedne šalice je 60 kn. Ako vas zanima što Katica još radi ili želite nešto naručiti, nazovite je na broj mobitela 091 725 9976 ili posjetite njezin Facebook profil: Katica Šaronja.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 18:38