Upečatljivi komadi

Uključite popularni trend žljebastog namještaja u uređenje već ovog ljeta! Rezultat neće izostati

 OVERSTOCK/
Namještaj sa žljebovima jedan je od načina dodavanja dimenzija i teksture sobi

Zanimljivi, ali nenaglašeni, ovi komadi mogu biti zvijezda prostora ili pomoćni igrač; sve ovisi o boji i materijalima koje odaberete. Ova svestranost uzdigla je žljebove u jedan od najpopularnijih trendova uređenja interijera u posljednje vrijeme. Bilo da želite započeti s manjim elementima s rebrastim pomoćnim stolićem ili ići s istaknutim zidom s utorima, postoji mnogo opcija.

Što je žljebasti namještaj?

Namještaj sa žljebovima ima oblikovane utore, obično sa zakrivljenim unutarnjim profilom. Tekstura je inspirirana drevnim grčkim stupovima, koji su često imali konkavne okomite linije. Ovaj stil ponovno doživljava popularnost među ljudima koji vole minimalistički dekor; ovo je jednostavan način za dodavanje teksture i dubine uz zadržavanje čiste, suzdržane estetike. Možete ga pronaći na svemu, od pomoćnih stolića do staklenih ploča.

image
UTTERMOST/ /OVERSTOCK/

Neki rebrasti komadi imaju plitke brazde i više su suptilni; drugi dolaze s dubokim utorima koji dodaju dramatičniji izgled glamuroznom ili ultramodernom prostoru. Oblik grebena između utora također utječe na estetiku. Oštri rubovi imaju oštar, moderan stil, dok zaobljeni rubovi stvaraju efekt koji će se lijepo uklopiti u kućici na moru.

Namještaj za svaki stil

Ljepota nabrane teksture leži u njenoj jednostavnosti i svestranosti; linearni akcenti su upečatljivi, ali suptilni, pa nadopunjuju širok raspon stilova uređenja interijera. Posebno je učinkovito kada želite stvoriti prostor koji je i jednostavan i privlačan. Delikatna rebra čine ravne, minimalističke prostore manje strogim i pristupačnijim.

U skandinavskom ili nordijskom prostoru odaberite namještaj od žljebovitog drva koji se slaže s prigušenim bojama i prirodnim naglascima u vašim postojećim komadima.

Jednostavni geometrijski dizajn utora također će se bez problema stopiti sa čistim linijama i privlačnim oblicima u modernom domu iz sredine stoljeća.

Možete čak pronaći betonske stoliće za kavu sa žljebovima koji odgovaraju oštroj atmosferi suvremene sobe.

Ako imate kuću na selu, potražite drveni rebrasti namještaj s vidljivim zrncima. Ovi organski detalji omekšavaju linearne utore, stvarajući rustikalni izgled koji se bez napora slaže s omiljenim sofama i stolićima koji su izlizani vremenom. Za klasičnu estetiku odaberite komade namještaja s tokarenim nogama.

image
MIDDLEBROOK DESIGNS /OVERSTOCK/

Odabir boje

Namještaj sa žljebovima obično dolazi u završnim obradama od drveta i neutralnim tonovima koji uljepšavaju vaš dekor, a da ne zauzimaju središnje mjesto. Oni dodaju dubinu prostoriji sa sličnim bojama zidova, tonovima drva i podovima, što stvara ugodan osjećaj koji je savršen za opuštene obiteljske filmske večeri. Ako svoj dom želite pretvoriti u luksuzno utočište, mramorni ili metalni komadi učinite željeni efekt.

Kada se odlučite za odvažnu estetiku koja dodaje zabavnu, energičnu vibru večernjim zabavama, sloj neonske boje ili boje u tonovima dragulja može skromni pomoćni stolić sa žljebovima pretvoriti u istaknuti komad. Ili, proširite koncept naboranim naglašenim zidom koji novoj zgradi dodaje arhitektonske detalje nadahnute umjetninama. Bilo da ga završite u bijeloj ili tamnoplavoj boji, velika skala pojačava učinak i čini da svaka soba izgleda impresivnije.

U dnevnoj sobi i blagovaonici

Dnevne sobe i blagovaonice obično su najveći prostori u vašem domu, stoga su idealno mjesto za integraciju namještaja od rebrastih ploča. Ovo je prilika da krenete na veliko s komadima koji unose zanimljiv osjećaj kretanja u inače minimalističku sobu.

Linearni utori pretvaraju funkcionalni bife ili stalak za TV u središnju točku koja učvršćuje vaš dekor. U blagovaonici, okrugli stol na postolju s bazom od žlijeba služi i kao moderno umjetničko djelo. Upotrijebite prozirnu staklenu ploču za izlaganje detalja ili stvorite neprekinuti učinak odgovarajućim materijalom.

image
EMPIRE INDUSTRIES/OVERSTOCK/

U kuhinji

Kuhinje imaju manje komada namještaja od ostalih prostorija u kući, pa ćete možda morati biti kreativni. Rebraste staklene ploče su način da donesete neočekivanu teksturu na fronte ormara; utori stvaraju mat efekt koji pomaže prikriti prašinu i male mrlje od vode, tako da soba izgleda svježe čak i nakon maratonske sesije pripreme obroka. Ako vaša kuhinja ima dramatično rasvjetno tijelo ili upečatljivu kuhinjsku napu, dizajn možete učiniti uravnoteženijim dodavanjem rebrastih vrata na donje ormariće ili središnji otok.

U spavaćoj sobi

Dizajn spavaće sobe zahtijeva rebrasti namještaj u mekim, primamljivim bojama i mat obradama. U maloj sobi, rebrasto uzglavlje dodaje teksturu i daje starinski dojam, nadahnut Art Deco stilom, a sve to istovremeno čuvajući vrijedan podni prostor. Kada imate više prostora, postavite rebrastu komodu koja koordinira s tepihom ili zidovima. Tvrda površina i oštri rubovi mogu dodati ugodan kontrast pokrivaču i plišanom tepihu, tako da vaša soba djeluje suvremeno, ali udobno.

Ako više volite skroman izgled, rebrasti noćni ormarići s uskim utorima dodaju samo dašak teksture. Budući da su smješteni znatno ispod razine očiju, čine prostor promišljenijim bez odvlačenja fokusa s prekrasnog prekrivača ili elegantnog kozmetičkog ogledala. Također možete odabrati komade s malim izbočenim naglaskom na prednjoj strani ladice ili bočnoj ploči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 02:47