URADI SAM

U samo 4 koraka: chic blagdanski ukras koji možete izraditi s najmlađima u zadnji čas

 Berislava Picek/Cropix
Mama i kćer, Neda i Nola Dečak, pokazuju kako samostalno napraviti originalnu božićnu dekoraciju

Neda i Nola Dečak, majka i kći, cijelu su godinu izrazito kreativne, a to najviše dolazi do izražaja u ovo blagdansko doba kada se u njihovu zagrebačkom domu gotovo svakodnevno izrađuju različite prigodne dekoracije. Pokazale su nam kako su izradile jednu, a sada i vi možete kopirati njihovu ideju. Bez brige, neće se ljutiti. Za ovaj projekt "uradi sam", ističu, poslužila im je kvalitetna aluminijska folija koja je s jedne strane zlatne, a s druge srebrne boje.

Potreban materijal: (potrošena ili zatvorena) kemijska olovka, može i drveni štapić, igla, škare i žica.

Napomena: Neda i Nola odlučile su se za zlatnu boju i motiv ptice. Zlatna boja daje nam osjećaj blagostanja, bogatstva, blještavila, ljubavi i snage, a ptica je simbol slobode i mira, objašnjavaju Neda i Nola.

image
Berislava Picek/Cropix

Korak 1: Na foliji skicirajte pticu na koju štapićem ucrtajte (urežite) gravure. Neda i Nola crtale su različite elemente, crte, točke, gušći i rjeđi raster linija. Crtanjem se poigrajte u stvaranju ravnoteže i ritma u kompoziciji.

image
Berislava Picek/Cropix

Korak 2: Nakon što ste iscrtali pticu, izrežite je.

image
Berislava Picek/Cropix

Korak 3: Ukrasnom trakicom zavežite pticu za zlatni obruč. Tako ćete dobiti lijep, zanimljiv i nadasve originalan blagdanski ukras.

image
Berislava Picek/Cropix

Korak 4: Ponovite postupak i izradite više ptica, a na ostatku folije iscrtajte listove različitih veličina pa ih izrežite. Kroz svaki ukras provucite kratku žicu pa je savijte poput kukica kako biste ukrase mogli objesiti, primjerice, na grane.

image
Berislava Picek/Cropix

- Dio listića, manjih, provukle smo na tanku zlatnu žicu na kojoj su lampice. Taj smo niz listića omotale oko viseće grane, a kada se lampice upale zlatni listići posebno dolaze do izražaja i grane postaju ljepše i raskošnije - zaključuju Neda i Nola Dečak.

I to je to!

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 14:17